Bestuursupdate 7 april 2020

Best lid, beste donateur,

Hierbij een nieuwe update van het bestuur. We proberen langs deze weg regelmatig contact met jullie te houden, nu het niet op de clubavonden kan.

Intussen zal jullie bekend zijn dat de KNVB (bijna) alle competities in het amateurvoetbal ongeldig heeft verklaard en dat er dit seizoen dus niet meer zal worden gevoetbald. Of dit ook voor het profvoetbal geldt, is nog onbekend. Voor onze vereniging geldt nu dat in ieder geval tot en met 1 juni niet zal worden getraind en er geen andere activiteiten worden georganiseerd, ook niet in het kader van het 85-jarig jubileum

Wat doen we dan wel?

Het bestuur krijgt vanuit de KNVB, de COVS, maar bijvoorbeeld ook de gemeente Gouda, veel informatie en levert die ook aan. Zo kunnen we uitstel van betaling voor de veldhuur aanvragen. Het landelijke bestuur van de COVS heeft alle districts- en landelijke kampioenschappen 7×7 voetbal en spelregels afgeblazen, en de landelijke vergadering uitgesteld naar het najaar. Samen met de Rotterdamse scheidsrechtersvereniging (RSV) zou Gouda de landelijke finale spelregels organiseren. Dit gaat nu niet door. Wij zullen met de RSV en de landelijke organisatie overleggen of de finale van volgend jaar door ons kan worden georganiseerd.

Zomerbarbecue

Wij, in het bijzonder de Ontspanningscommissie, willen er alles aan doen om de Zomerbarbecue toch door te laten gaan. De datum ligt nog niet vast, maar als de goden ons goed gezind zijn, kan het zomaar dat er ergens eind juni een zomeravond-BBQ wordt gehouden! We houden jullie op de hoogte.

Verder

…kwam het coronavirus onlangs wel heel nabij, toen bij ons bestuurslid Ledenadministratie, Janny de Joode, de ziekte werd geconstateerd. Ze moest direct in quarantaine, maar het gaat de goede kant op. Als jullie haar een hart onder de riem willen steken, kun je haar bellen of appen: 06-24255214. Velen hebben dat al gedaan via de trainingsgroepschat. Daar kun je nog steeds lid van worden trouwens. Bel even naar de voorzitter.

De challenge is nu begonnen te lopen. Vanaf heden de eerste resultaten op de website (onder “interactief”) Ook op de site: een nieuwe pagina, eveneens onder “interactief”, met de sites van bijna alle zusterverenigingen. Verder proberen we natuurlijk zo vaak als kan, een spelregelavond te houden via Socrative. Oh, daarover gesproken: de landelijke COVS gaat daar nu ook mee beginnen, en iedereen kan daaraan deelnemen.

Hier meer informatie over de spelregels mbv Socrative op de COVS-site

Hier meer informatie over hoe Socrative werkt

Het proberen waard! 8 april stond de eerste ronde op het programma.

Tot slot

Wij hopen dat jullie allemaal gezond zijn en blijven. Blijf ons volgen via deze mails, de site, Twitter en Instagram. En vooral: let goed op jezelf en elkaar! Blijf veilig!

Namens het bestuur,
Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken

Geplaatst in Algemeen, Van de secretaris.