Clay Ruperti gauw thuis op Goudse klei

Dinsdag 8 oktober, midden in de Week van de Scheidsrechter, kwam betaaldvoetbalscheidsrechter Clay Ruperti de Goudse scheidsrechtersvereniging opzoeken. Voor de gelegenheid was er een flinke schare leden komen trainen en zelfs wat verenigingsarbiters. Na de douche was ook de presentatie van Clay als een warm bad. Je kon merken dat Clay deze presentatie goed in de vingers heeft, want hij stond heel ontspannen voor de groep, die net zo makkelijk het gesprek met hem aanging.
Clay, 29 pas, vertelde aan de hand van woord en (oud) beeld hoe zijn loopbaan is verlopen, waarbij hij niet bang was de hand in eigen boezem te steken. Ook tijdens het onderdeel over de VAR gaf hij zijn eigen fouten ruiterlijk toe, net als bij het hoofdstuk over samenwerking. Hierdoor kwam hij als een normaal mens over en allerminst als hooghartige betweter. Verder waren zijn voorbeelden voor de groep zeker leerzaam.
Het mooiste onderdeel ging over sociale media. Clay vertelde hoe hij zelf het slachtoffer van menig toetsenbordridder was geweest en liet vervolgens zien hoe simpel het is om iets over iedereen te vinden. Na, in zijn eigen woorden, een “halfuurtje googelen”, wist hij over bijna elke Goudse scheids wel wat gênante of onverwachte dingetjes te vinden die dan ook breed werden uitgemeten, tot hilariteit van de aanwezigen. Clay schijnt hierbij wel de hulp van een insider te hebben gehad…
Het Gouds pakketje dat de voorzitter aan hem overhandigde, was meer dan verdiend en Clay werd nog lang beziggehouden in de Goudse kantine.

Bekijk hier de foto’s.

Beluister hier het interview met Clay Ruperti.

Geplaatst in Algemeen, Van de secretaris.