Een avond met Laurens Gerrets – en een met de secretaris

Bijna drie jaar nadat we hem voor het eerst uitnodigden, komt hij dan toch: Laurens Gerrets.

Op dinsdag 11 oktober komt deze Capelse betaaldvoetbalscheidsrechter onze vereniging in het kader van de Week van de Scheidsrechter bezoeken. Laurens stond destijds al eventjes op ons lijstje, maar toen wisten we nog niet dat hij wereldberoemd zou worden. Dat gebeurde op 17 november 2019, toen hij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior stillegde omdat Excelsior-speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van het thuispubliek. Met deze doortastende daad vestigde Laurens opeens de aandacht van de wereld op zich.

Natuurlijk vertelt hij op 11 oktober wat er die dag in hem omging en wat hij sindsdien heeft meegemaakt, maar hij verhaalt ook gewoon over zijn leven en loopbaan en hij gaat, ondersteund door beelden, in op een aantal spelregelkwesties. Jullie moeten wel een beetje bezig blijven met de hersenen, nietwaar? Laurens hoopt op een (inter)actieve avond met jullie. Als gevolg hiervan begint de training om 19.30 uur en eindigt deze om 20.30 uur. Om 20.45 uur begint de avond met Laurens.

Nog een spreker

Een week later, op dinsdag 18 oktober, zal onze secretaris Ben van Maaren een korte presentatie houden. In november gaat hij naar Manchester om daar een congres van voetbalhistorici toe te spreken. Voordat hij dit doet, wil hij even oefenen. Wees niet bang, het is geen lang, lastig te begrijpen verhaal. Sterker nog, Ben zal het kort en krachtig houden, met veel beelden. Jullie hoeven er niet eens vroeger voor komen te trainen!

Wij hopen op beide avonden op een grote opkomst!

Geplaatst in Bestuursmededelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.