Eindejaarstoespraak voorzitter

Bij de laatste spelregelavond van 2020, die op 22 december digitaal werd gehouden, sprak onze voorzitter de – helaas niet zeer talrijke – aanwezigen toe. Omdat niet alle leden van zijn woorden kennis hebben kunnen nemen, drukken we hierbij de volledige tekst af.

Voorzitter in Coronatijd

Goedenavond allemaal,  aanwezig via het digitale netwerk, iets wat wij als bestuur al vele malen eerder hebben gedaan om in deze tijd te vergaderen c.q. te overleggen.

Allereerst wil ik toch even terugkijken op ons jubileumjaar,  een jaar dat geweldig begon met het trainingsweekend in Noordwijk, waar we als bestuur graag een vervolg aan hadden gegeven.

De jaarvergadering in maart 2020 hebben wij nog kunnen houden. Ik was dan ook zeer gelukkig dat mijn medebestuursleden allemaal hadden aangegeven om zich te blijven inzetten voor onze vereniging.  Daarna hebben we nog een wedstrijdje mogen fluiten en ging het land voor de eerste keer op slot vanwege COVID-19.  De eerste weken was echt alles dicht en moesten wij ons vermaken binnenshuis of beperken tot een wandeling om zo toch aan de broodnodige beweging te komen.

Op 19 mei mochten we weer (zij het aangepast op afstand en zonder gebruik van Gemini) gaan trainen en wat mij als voorzitter erg blij maakte, was de gezelligheid tijdens deze trainingen en het feit dat we als trainingsgroep nog dichter bij/tot elkaar kwamen.  Het was dan wel trainen zonder de vooruitzichten van het fluiten van wedstrijden, want het seizoen 2019-2020 kende geen einde zoals kampioenswedstrijden en nacompetitie.  De KNVB was druk bezig met het indelen van de nieuwe competities zonder dat daarbij promoties werden doorgevoerd. Als ik nog terugdenk aan de commentaren van vele verenigingen, dan denk ik bij mijzelf: “Hebben wij als scheidsrechters hier nog te maken met amateurvoetbal of denken vele verenigingen groter te zijn dan ze zijn?”

De vakantieperiode hebben we met z’n allen lekker door kunnen trainen, daar de meesten van ons hun vakantie naar verre oorden hadden afgezegd of uitgesteld.  In augustus kon de trainingsarbeid weer worden ingezet om wedstrijden te gaan fluiten en is de competitie weer opgestart. Helaas ook maar weer voor een korte periode en zaten we vanaf half oktober al weer in een lock-down voor wat het voetbal betreft.

Vooruitkijken is wat mij betreft het devies.  Ik heb dan ook een verzoek ingediend bij onze minister om de Goudse Scheidsrechters voorrang te verlenen bij het vaccineren zodat wij – als het even meezit – vanaf eind januari weer de trainings- c.q. de verenigingsactiviteiten kunnen hervatten. Gekheidje natuurlijk, maar ik hoop wel dat dit kan.

Een avond als deze is nieuw voor onze vereniging en ik laat de dingen dan ook maar op mij af komen. Ikzelf heb niet zoveel met social media maar in deze tijd is het toch een manier om met elkaar in contact te komen of te blijven.  Zo meteen gaan we volgens mij verder met de spelregelquiz en kunnen we nog even met elkaar chatten/face-timen/tiktokken.

Voordat we verder gaan met deze avond, wil ik natuurlijk een ieder alvast fijne feestdagen wensen, wat we natuurlijk in kleine kring gaan vieren, en bovenal een gezond en sportief 2021.

 

 

 

 

Geplaatst in Van de voorzitter.

Eén reactie

  1. Beste Lennard,
    Je uiteenzetting wordt door mij zeer gewaardeerd en geeft een duidelijk beeld over de afgelopen lange in actieve sport periode van de vele hobbyisten die zich als scheidsrechter voor het huidige seizoen beschikbaar hadden gesteld.
    Het is te hopen, dat men toch positief naar de toekomst blijft kijken en de hobby niet opgeeft. Dat geldt ook voor jou en de overige bestuursleden. Dit huidige seizoen zal moeilijk worden nog iets van een herstart aan te vangen, gezien het nog steeds oplopende aantal van besmettingen. Hopelijk heb ik het mis en kan er nog iets van een competitie worden georganiseerd.
    Ondanks de corona ellende die vele landgenoten treft, wens ik een ieder heel veel voorspoed toe in het nieuwe jaar en mooie, fijne mometen met lieve en dierbare mensen om je heen. Clemens.

Reacties zijn gesloten.