Kaasboerin beeld met logo Goudse scheidsrechtersvereniging

Gouda 750 jaar

Mooi fietsweer vandaag, hè? Als u nu vanuit Gouda over de Goejanverwelledijk richting Haastrecht fietst, komt u net voorbij de oversteek bij de Haastrechtse Brug langs het Sportpark Uiterwaard. Daar is sinds Goede Vrijdag iets nieuws te bewonderen. 

Kaasboerin beeld met logo Goudse scheidsrechtersvereniging (detail)

Afgelopen dinsdag zijn in Gouda de festiviteiten ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten van start gegaan. Koning Willem Alexander verrichtte de aftrap. Hij bewonderde hierbij ook de 50 betonnen afgietsels van het bekende beeld “De Kaasboerin”, die door vrijwilligers uit alle geledingen van de bevolking zijn beschilderd met Goudse onderwerpen. Kijk bijv. hier voor het verhaal achter deze Goudse iconen en hier voor meer foto’s.

Sportlogo’s

Een zo’n beeld is door Jos van Kersbergen en Lia Donkers voorzien van (vrijwel) alle logo’s van de sportverenigingen die Gouda rijk is. Op het laatste moment (ingegeven door een berichtje van ons bestuur) is ook het logo van onze vereniging toegevoegd. Zie de foto bij dit artikel. Nadat de beelden eerst op de Goudse Markt waren neergezet om door de koning te worden geïnspecteerd, zijn ze afgelopen vrijdag naar plekken in heel Gouda verplaatst, waar ze in ieder geval tot medio september zijn te bewonderen.

Een impressie van de beeldenstoet voor het stadhuis.

Het beeld met de sportlogo’s is geplaatst bij de ingang van Sportpark Uiterwaard, Uiterwaardseweg 4, Gouda. Mensen die graag over de dijk langs de Hollandse IJssel fietsen kennen deze plek wel. En nu staat daar dus dit beeld te glanzen (en te grijnzen) in de zon. Fiets er eens langs en maak een selfie met dit beeld en ons logo. De mooiste inzendingen worden hier geplaatst.

Geplaatst in Van de redactie.