Gouda weer naar het landelijk

Bekijk hier alle foto’s van de avond

De strijd om de districtsbeker voor spelregelteams bleef dit jaar beperkt tot drie verenigingen: het organiserende Gouda, de fanatieke RSV en de flegmatieke HSV. Daarentegen bracht Gouda twee teams naar voren en de RSV zelfs drie, zodat er toch nog sprake was van een volle kantine.

Na de koffie/thee werden de teams door Goudse voorzitter Lenard Broere verdeeld over de tafels met de bedoeling overleg en afkijken zo veel mogelijk tegen te gaan. Hij vertelde dat de RSV als regerend kampioen al geplaatst was voor de landelijke finale in Enschede, en dat Gouda en de HSV het derhalve mochten uitvechten om de tweede plek voor West 2. Hierna namen spelleiders Robby Hornes en Ben van Maaren het over.

Eerst was er een schriftelijke ronde met 10 vragen. Nog pittige vragen ook, want slechts 1 van de 21 deelnemers had ze allemaal goed. Jan Wouter Kok (lid van de landelijke spelregelcommissie LCS) had er een paar flinke instinkers tussen geplaatst! Hierna volgden de beeldvragen: een fragment van een wedstrijd met een incident. Wat moest de scheidsrechter beslissen? Ook hier ging het menigmaal fout. Niemand kon de maximale score bijschrijven. Oh, dat wordt tegenwoordig trouwens allemaal elektronisch gedaan: de deelnemers voeren hun antwoorden in op hun smartphone of tablet. De techniek staat voor niets!

Er volgde nog een quizronde en toen was het tijd voor de pauze. Terwijl de deelnemers genoten van een welverdiend drankje, stelde de jury (Lenard, Jan Wouter, Robby en Ben) een tussenstand vast. Er tekende zich al een tweestrijd aan de top af, maar daaronder kon het nog alle kanten op!

Dat bleek ook wel toen de nieuwe 5-2-ronde aanbrak. Vijf schriftelijke vragen met een vijftal antwoorden waarvan er steeds twee goed waren. Dat leverde het nodige gepieker op, ook al doordat Ben en Robby het tempo er strak en stipt inhielden. Ook bij de volgende ronde beeldvragen moesten steeds twee goede antwoorden worden ingevuld. Het ontbrak sommigen dan ook wel eens aan genoeg tijd! Maar het was dan ook de districtsfinale. Op het landelijk wordt het nog lastiger.

Gelukkig was na nog een quizronde de beproeving over. Bij het optellen van de punten bleek dat een enkeling nog veel moeite had met deze nieuwe opzet, maar er zaten ook verrassingen tussen. Onze voorzitter bood eerst iedereen nog een chocolade-fluit aan om de deelname te gedenken, een fraai kunstwerkje van chocolatier De Berenkuil in Ouderkerk.

Bij de teams geen echte verrassing. Het favoriete RSV 1 (met Franklin Berg, Isabelle van Gilst en Abdel Afalah) ging met de hoofdprijs aan de haal, gevolgd door RSV 2. Maar wie zou Rotterdam vergezellen naar Enschede??? Dat bleek Gouda 2. Maarten Streef, Barry Rodenburg en Sulimen Ifrandi lieten de HSV uiteindelijk vrij ruim achter zich. Gouda’s eerste drietal – Rob Imandt, Tijs Gommans en Collin Bosschieter – droegen de rode lantaarn.

De grote verrassing viel bij de individuele prijzen. Niet Franklin Berg, Abdel Afalah of Colin Prooi wisten de chocolade schoen te winnen, maar Gilbert Zoutewelle ging ermee heen. Wel ook een Rotterdammer, maar niet iemand die vooraf was getipt. Onze eigen Maarten Streef belandde op een fraaie tweede stek!

Er werd nog flink geanalyseerd en gedronken, maar ten slotte verliet iedereen tevreden (of minder tevreden) de kantine van Gemini. Omdat de vragen en antwoorden onder embargo staan, kunnen we die niet aanbieden. Wel geven we de volledige uitslag. Oh, en de wedstrijd in Enschede is op zaterdag 15 juni. Laten we met een lekker grote groep Gouwenaars gaan!

De teamuitslag:

1. RSV 1              292 punten

2. RSV 2             286 punten

3. Gouda 2         269 punten

4. RSV 3             263 punten

5. HSV                250 punten

6. Gouda 1         240 punten

De individuele top 3:

1. Gilbert Zoutewelle (RSV 3)                112 punten

2. Maarten Streef (Gouda 2)                 104 punten

3. Ex aequo: Colin Prooi (RSV 2)         103 punten

en Franklin Berg (RSV 1)                   103 punten

De volledige uitslag is hier te bekijken

Geplaatst in Algemeen, Van de technische commissie.