Challenge

Om de sleur van het gedwongen thuiszitten te doorbreken, proberen we op andere manieren met jullie in contact te blijven. En hopelijk jullie ook op een leuke manier bezig te houden. Deze challenge is zo’n manier.
De spelregels zijn simpel. Als je wordt genomineerd, dan beantwoord je de vijf vragen. Hoe ludieker de antwoorden, hoe beter. Vervolgens nomineer je het volgende lid dat deze vragen moet beantwoorden.

Dit maal: Arthur

 

1 Vertel iets over jezelf wat je collega’s bij de SV Gouda nog niet weten. Behalve dat ik op het veld fluit, heb ik ook een aantal jaren in de zaal gefloten.
2 Waarom ben je begonnen met scheidsrechteren? Voetbalde, toen heette het SV Voorburg, en hadden nooit een scheidsrechter. Floot ‘s morgens voor SV Voorburg, en ‘s middags voor de KNVB of andersom.
3 Als je één spelregel mocht veranderen, welke zou dat zijn? Al het grijze gebied. Of het nu buitenspel is of hands. Dit is vaak stof tot ergernis. Hoe hoger je fluit, hoe meer hulpmiddelen je tot je beschikking hebt. Hoe lager, hoe moeilijker.
4 Iedereen heeft wel een routine voor de wedstrijd. Wat is de jouwe? Ruim van tevoren aanwezig voor de wedstrijd. Maak me bekend bij het bestuur. Wanneer dit rommelig verloopt, heeft dit meestal zijn neerslag op de wedstrijd. Weer of geen weer, altijd warming up.
5 Je mag drie personen (mogen ook historische figuren zijn) uitnodigen voor een diner bij jou thuis. Wie nodig je uit? En waarom?
  1. John Blankenstein. Een van de beste scheidsrechters op de Hollandse velden. Hij kwam openlijk voor zijn geaardheid uit, terwijl voetbal toch min of meer een machocultuur is. Toch werd hij getolereerd.
  2. Theo Koomen, een gedreven sportjournalist. Wielerverslagen en het analyseren van voetbalwedstrijden. Van saaie wedstrijden wist hij door zijn inbreng een grandioos spektakel te maken.
  3. Frans Derks, een ander soort scheidsrechter. Hij praatte veel met de spelers, maar gaf in verhouding weinig kaarten.
Welk lid nomineer je om als volgende deze vragen te beantwoorden? Let op: de volgende leden zijn al aan de beurt geweest:  Sulimen, Barry, Theo, Robby, Alan, Leon, Lenard, Errie, Joost, Maarten, Arthur Ruud de Bruijn

 

Eerdere challenges: