Spelregelfinale nieuwe stijl levert eerste winnaar op

Als vereniging doen we niet heel veel meer samen. Trainen: uitgesloten. Feestavonden: uitgesloten. Nieuwjaarsreceptie: uitgesloten. De enige commissie die nog actief is, is de Technische Commissie. Spelregels kun je immers ook op afstand, digitaal, doen. En dat heeft Jan Wouter dan ook regelmatig gedaan het afgelopen jaar. Zestien maal liefst, met als hoogtepunt de laatste sessie op 22 december.

Er moest iemand als winnaar worden aangewezen. Hierop kwam de TC met het voorstel een Grande Finale te houden, net als bij de dartscompetitie. Zo gezegd, zo gedaan. Jan Wouter zette de vragen en Robby de bijbehorende presentatie in elkaar en de finalisten, op basis van hoogste gemiddelde score en een minimumaantal deelnames van 8, werden uitgenodigd. Jan Louwerse kreeg een wildcard.

Uiteindelijk zaten de volgende finalisten op dinsdag 2 februari achter de computer: Chris van Rijswijk, Jan Louwerse, Lenard Broere, Ben van Maaren en Tijs Gommans. Helaas moesten Rob Imandt, Barry Rodenburg en Rick de Bruijn verstek laten gaan wegens andere verplichtingen, al sloot Rick later nog aan.

Zo zag de Grande Finale eruit

De eerste ronde bestond uit zes tekstvragen en vier beeldvragen, waarbij de antwoorden via Socrative konden worden ingevoerd, net als op de trainingsavonden. Nog niet al te moeilijk, maar toch waren er al verschillen. Niemand had alle antwoorden goed. Besloten werd iedereen door te laten gaan naar ronde 2. Hierin werd volgens hetzelfde stramien gespeeld, maar de moeilijkheidsgraad steeg aanzienlijk om het kaf van het koren te scheiden. Terwijl Jan Wouter aan het eind de goede antwoorden gaf – en door de deelnemers op een foutje werd betrapt, al had het voor de stand geen gevolgen – maakte Robby de ranglijst op. Vier spelers bleken dezelfde score (15) te hebben: Chris, Tijs, Ben en Lenard. Een barragevraag moest beslissing brengen.

Deze vraag luidde: “Hoe vaak komt het woord ‘scheidsrechter’ in de laatste uitgave van het spelregelboek voor?” De vier moesten hun antwoord opschrijven en op commando laten zien. Het antwoord was 344. Wie zat er het dichtstbij? Dat was de secretaris, met 225. Hiermee was hij de eerste winnaar van de digitale spelregelcompetitie 2020. Het ongeloof spatte van het scherm! Na de felicitaties werd er nog gezellig even doorgekletst totdat het onvermijdelijke moment van afscheid kwam. Robby en Jan Wouter: heel hartelijk dank voor alle moeite die jullie in de avonden en ook deze finale hebben gestoken! Het was weer top geregeld en hopelijk kunnen we ook dit jaar weer zo’n competitie houden. Op naar de volgende ronde!

Geplaatst in Van de technische commissie.

2 reacties

 1. Goedemiddag.
  Ik vind het fantastisch, dat onze vereniging zo geweldig haar best doet om de binding met onze vereniging levendig te houden in deze moeilijke periode van de pandemie. Het is voor mij allemaal wat te technisch van aard om me daarin te verdiepen. Maar ik volg het allemaal wel aan de zijlijn , maar wie weet, wordt ik nog een keer techneut. Maar goed, ik wil nu mijn waardering uit spreken/schrijven voor de mensen, die deze activiteiten organiseren, waardoor ze de vereniging levend houden en ook een verbindende factor zijn voor onze vereniging. Van mij alle lof voor jullie werk, waarbij ik ook de techneuten wil bedanken voor hun inbreng in deze activiteiten. Hartelijk dank aan iedereen, die hier bij betrokken zijn. Houd de moed erin en gij zult het loflied oogsten.
  PROFICIAT met hoofdletters.

 2. Ja ik geef reactie op Henk.
  Mij zien ze niet meer op de avonden
  heb ook veel andere activiteiten die leuk zijn.
  Maar ben echt wel steeds zeer belangstellend bij de vereniging.
  Volg bijna alles dus ja hier ook mijn waardering voor de vele leden
  van welke aard ook die iets doen voor de vereniging .
  Ja ook mijn vrouw spreekt dit uit.

Reacties zijn gesloten.