Spelregeluitleg met Ingmar Oostrom groot succes

De secretaris was zeer in z’n nopjes toen oud-lid en betaald-voetbalscheidsrechter Ingmar Oostrom aangaf dat hij best wel een keer wilde komen spreken. En waarom niet meteen combineren met een uitleg van de nieuwe spelregels? Helemaal mooi! Zo’n affiche trekt vast extra mensen. De deal was snel gemaakt.

Zo gezegd, zo gedaan. Alle clubscheidsrechters in de regio werden uitgenodigd om op dinsdag 24 augustus mee te komen trainen en de uitleg van Ingmar aan te horen. In de regionale pers werd ook de nodige aandacht aan deze activiteit geschonken. En de aanmeldingen begonnen langzaam binnen te druppelen. Zou er, met het oog op de nog steeds geldende coronamaatregelen, wel voldoende ruimte zijn bij Gemini?

Uiteindelijk kwamen er ca. 15 clubscheidsrechters, waarvan een grote groep van de vv. Woerden. Ook was er één KNVB-scheidsrechter, die zich meteen als lid aanmeldde en meetrainde. Welkom Angelo! Gevoegd bij de ruim 20 eigen leden waren er in totaal 40 man aanwezig. Die kwamen boven, waar Ingmar en de secretaris alles klaar hadden gezet. Een gratis koffie of thee ging erin als koek. De koek trouwens ook.

Handsbal

Ingmar bleek geen stijve presentator. Voor een groep optreden is iets wat ze kennelijk ook leren bij de KNVB. In een prettige interactieve stijl, ondersteund met recente beeldfragmenten, behandelde Ingmar de jongste spelregelwijzigingen. Vooral de handsbal werd onder de loep genomen. De aanwezigen stelden ook veel vragen, of werden door Ingmar op de proef gesteld. Hierdoor ontspon zich een ontspannen en levendige avond.

Die pas ruim anderhalf uur later eindigde. Ingmar ontving, als dank voor zijn uitmuntende presentatie, uit handen van de voorzitter een jubileumhanddoek. Nadat velen nog wat hadden gedronken en de gelegenheid te baat namen om een echte BVO-scheidsrechter de hand te drukken, bleef Ingmar met nog wat (bestuurs)leden napraten. Voor de secretaris – tevens verzamelaar van scheidsrechtersmemorabilia – had hij nog een stel kaarten met handtekening meegebracht. Die daar natuurlijk bijzonder blij mee was. Maar wat iedereen het meest verheugde, was de goede opkomst, de uitstekende presentatie en de fijne sfeer. Volgend jaar weer!

Meer foto’s zijn hier te vinden.

Geplaatst in Van de technische commissie.