Technische Dag goede aanzet nieuwe jaar

Bekijk HIER alle foto’s!

De dag begon grauw en grijs, met hier en daar een spatje. Maar hij eindigde kleurrijk en spetterend!

Ondanks het slinkende ledental hadden zich zo’n 27 deelnemers aangemeld voor de Technische Dag. Op het laatste moment twee afmeldingen, maar ook twee onverwachte aanmeldingen, dus Arthur hoefde geen aanpassingen te doen in de receptuur van zijn erwtensoep. Een andere prettige bijkomstigheid was de presentie van good-old Teun Willemse, die na een tijdje blessureleed van echtgenote An, gelukkig zijn opwachting weer maakte. En geen betere gelegenheid dan deze dag!

Op het veld legden Dick en Cees de zweep erover. Die oliebollen moeten en zullen eraf! Tussendoor werd ook nog een groepsfoto gemaakt – ook een traditie – met het verenigingsbanier aan het hek. Daarna draaiden de atleten hun rondjes weer, wat na ruim een uur werd afgesloten met de piepjestest. Door wat afblaasruimte in te bouwen, maakten de trainers het mogelijk dat heel veel deelnemers trap 20 haalden, ook al ging het op het laatst niet meer helemaal van harte…

Terwijl de warme waterstralen verdiend neerdaalden op de vermoeide lichamen, werkte boven Janny de Joode hard aan het versterken van de inwendige mens. Erwtensoep, groentesoep (in twee varianten), belegde broodjes, roggebrood met spek; het kwam in sneltreinvaart onder haar vaardige vingers vandaan. Hulp kreeg ze van de secretaris en Theo Klomp, die zijn microfoon mee had voor een interview met de gastspreker (maar daarover later meer).

Met frisgewassen koppies kwam men weer boven voor een drankje en de spelregels, die in de vorm van een quiz kwamen, met behulp van het intussen bekende Socrative. Robby Hornes, de voorzitter en Jan Wouter Kok namen de aanwezigen mee door een serie filmpjes met soms onverwachte momenten. Dan blijkt dat er meer op de (inter)nationale velden gebeurd dan de spelregels voor mogelijk houden. En dat het zelfs met VAR en andere hulpmiddelen bijzonder lastig is voor scheidsrechters om goed overal het oog in te hebben. Maar dat beseffen te weinig mensen.

Na de spelregels werden de tafels gedekt en deelden Janny en de secretaris Arthurs befaamde erwtensoep uit (en voor een aantal de groentesoep). De broodjes en het roggebrood verschenen op tafel, net als de (karne)melk. De aanwezigen lieten het zich goed smaken. Er waren nog wat gasten gearriveerd: Arie van de Bulk (rapporteur, begeleider en reporter voor RotterdamVoetbal), Wim Claassens (ook rapporteur en begeleider) en de gastspreker van de dag: Lizzy van der Helm. Die schoof lekker aan en had meteen het hoogste woord. Dat beloofde wat!

Toen alles was opgeruimd, nam Lizzy het woord en dat stond ze een uur niet meer af. In haar feloranje outfit, stak ze een presentatie af die klonk als een klok. Doorspekt met anekdotes over haar eigen leven en loopbaan, daagde ze iedereen uit na te denken over de competenties van de “moderne scheidsrechters”: Structureren, Individuele Aandacht Geven, Verantwoordelijkheid Overdragen, en Stimuleren. In een interactieve sessie kon iedereen zijn woordje doen en zo werd het een levendige uitwisseling van ideeën over o.a. voorbereiding, time management, zelfreflectie, humor, afspraken, lichaamstaal en het belang van de eerste indruk. Nou, indruk was wel wat Lizzy maakte bij de toehoorders, want ze kreeg na het veel te korte uur een klaterend applaus. Deze FIFA-scheidsrechter uit Benthuizen is een parel aan de kroon van de Nederlandse arbitrage!

Terwijl Lizzy door Theo werd ondervraagd, werd de kantine opgeruimd en kon een eerste peiling worden gedaan. Algemeen was het oordeel dat het een grandioze Technische Dag was geweest, die door de inbreng van velen was mogelijk gemaakt. Een uitstekende aanzet voor het nieuwe jaar! Geniet nog even na bij de foto’s !

Geplaatst in Algemeen, Van de technische commissie.

Eén reactie

  1. Ik onderschrijf bovenstaande volledig. Het was een in alle opzichten zeer geslaagde dag, waar gelukkig velen aan hebben deelgenomen en ook vele sportvrienden zich voor hebben ingezet. Een voorbeeld van: Hoe een kleine vereniging GROOT kan zijn. Hulde voor de organisatie.

Reacties zijn gesloten.