Nieuwjaarsbericht

De corona-pandemie gooit nog steeds roet in het eten voor wat betreft de sportbeoefening in Nederland. Door de harde lockdown waarin we momenteel zitten, kunnen we onze zo geliefde hobby niet beoefenen. Ook een nieuwjaarsreceptie zit er dit jaar niet in. In plaats van de traditionele nieuwjaarstoespraak wil ik jullie toch bereiken middels dit schrijven.

Want daar waar we vorig jaar rond deze tijd nog hoopvol gestemd waren voor wat betreft het zicht op het einde van de pandemie, lijken we er momenteel toch nog midden in te zitten. Sterker nog: nadat we in september redelijk probleemloos aan het seizoen begonnen, leken we met z’n allen ons oude leventje weer een beetje terug te krijgen. Niets blijkt minder waar. Door het ontstaan van nieuwe varianten werden we eigenlijk weer “terug naar start” geduwd, en werden we genoodzaakt de competities weer stil te leggen. Nu met name de ziekenhuis- en IC-opnames weer enigszins lijken af te nemen, heb ik toch hoop dat we binnenkort weer iets mogen doen. Over het hoe en wat durf ik me echter momenteel nog niet uit te laten. Daarvoor is de gehele situatie wat mij betreft nog te onzeker.

Uniek

Een jaar als 2021 is natuurlijk, hoe vervelend ook, heel uniek. Uniek door alle maatregelen die op en rondom de trainingen moeten worden genomen. Maar ook uniek in de zin dat je merkt dat in tijden als deze, waarbij iedereen denkt dat de individualisering voorop staat, toch een enorme behoefte blijkt te bestaan aan samenkomst. Samenkomst in de zin van samen sporten, slap lullen in de kantine en vernemen hoe het een ieder vergaat. Wat dat betreft hebben we als bestuur gedaan wat wij konden onder de op dat moment geldende maatregelen.

Ook voor 2022 hebben wij als bestuur de nodige plannen en is de agenda in grote lijnen ingevuld. Nu maar hopen dat alle beperkende maatregelen zullen worden opgeheven en we werk kunnen maken van deze plannen. Helaas hebben wij in het bestuur en de ontspanningscommissie de nodige vacatures, welke wij graag zien ingevuld.  Dus mensen: als je interesse hebt in de functie van vertegenwoordiger in het bestuur namens de ontspanningscommissie of in deze commissie plaats wilt nemen, aarzel dan niet en laat het ons weten.

Ook de taak in het bestuur voor de redactie en de communicatie is vacant, deze taken worden waargenomen door onze secretaris en de penningmeester, maar wie is er bereid om deze heren te ondersteunen en eventueel toe te treden als bestuurslid?

Vooruitkijken

Bovenstaande moest ik als voorzitter toch even kwijt in mijn schrijven en ik hoop natuurlijk op positieve reacties in het kader van deze vacante functies. Maar nog meer kijk ik uit naar onze eerste training in het jaar 2022 en hoop ik eenieder weer te mogen begroeten op onze trainings- c.q. verenigingsavond.  Want al train je niet, alle leden zijn natuurlijk welkom op onze vaste dinsdagavond voor een praatje en een drankje.

Voor nu zit mijn inspiratie erop en ik wens alle leden en hun familie de beste wensen en bovenal een gezond en virusvrij 2022!

Lenard Broere

Geplaatst in Van de voorzitter.