Verslag Nieuwjaarsreceptie

Beppen met Bep, redevoeren met René

Een leuke verrassing wachtte mij op mijn eerste officiële gelegenheid als secretaris van deze mooie vereniging, de Nieuwjaarsreceptie. Boven bij Gemini trof ik niet alleen de deelnemers aan de training aan, maar ook Bep de Boer en Siska Antonisse, weduwes van clublegendes Jan de Boer en Hennie Antonisse. Het werd meteen een ontnuchterende ervaring, want Bep verweet me geen uitnodiging te hebben gehad. En daar had ze gelijk in. Alle leden met mail hadden een uitnodiging ontvangen, maar ik was de leden en donateurs zonder mail vergeten… Mea maxima culpa, Bep. Gelukkig hebben we nog even de tijd gehad om te .. nou ja .. beppen.

En gelukkig waren er genoeg mensen om mee te praten. Het was gezellig druk met vele oudgedienden en ook de jeugd was goed vertegenwoordigd. Iedereen zat klaar lekker gesetteld toen voorzitter René aan zijn laatste nieuwjaarstoespraak begon. Hierin stond hij stil bij de leden die ons vorig jaar zijn ontvallen en meer zaken uit de afgelopen twaalf maanden. Ook citeerde hij uit het recente boek over Bas Nijhuis een anekdote over de eenzaamheid van de scheidsrechter. Eenzaamheid die verdreven kan worden door de vriendschap die je bij een vereniging als de onze aantreft.

Voorts somde hij de zaken op waarop hij, in zijn periode als preses van deze club, het meest trots was, zoals de Battle of the Referees, de aansprekende gasten en de goede training. Wel sprak hij zijn spijt uit over het feit dat hij er niet in is geslaagd de gemiddelde leeftijd van de leden omlaag te brengen, een taak die hij bij de volgende voorzitter en diens bestuur legt.

Tot slot ontkurkte hij, met hulp van Joost Hoogerbrugge, een fles champagne en toostte hij met diverse leden op een succesvol en sportief 2018. Hierna bleef het nog een tijdje gezellig en werd er nog het nodige.. nou ja .. gebept.

Door Ben van Maaren

Hier kunt u een leuk filmpje bekijken waarin het jaar 2017 van onze scheidsrechtersvereniging in beeld wordt gebracht. Dit filmpje is gemaakt door onze secretaris Ben van Maaren.

Hier kunt u een aantal foto’s vinden die tijdens de Nieuwjaarsreceptie zijn gemaakt.

3 Replies to “Verslag Nieuwjaarsreceptie”

 1. Hallo mensen van de foto/film en techniek.
  Het overzicht van 2017 vind ik prachtig.
  Het is erg leuk om al die activiteiten en bijeenkomsten weer voorbij te zien komen. Ook het script/ samenstelling geeft een goed beeld van hoe actief onze vereniging is. De muziek is fantastisch gekozen en straalde rust uit. Misschien ben ik iets bevoorrecht, omdat het ook mijn lievelingsmuziek is.
  Maar dit ter zijde. Ik feliciteer jullie met het resultaat en ik zal hem nog regelmatig afspelen.

 2. Het was een genoegen het filmpje te maken, Henk. Ik ben blij dat je er plezier aan beleeft. We gaan proberen vaker dit soort dingen te doen. Maar ik kan die beloven weer dezelfde muziek te gebruiken…

  Hartelijke groet,
  Ben van Maaren

 3. Beste sportvrienden,
  ook ik geef jullie alle lof voor hetgeen in elkaar is gezet.
  Wat de inhoud van de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter betreft heb ik op het citaat van de training een heel andere mening.
  De voorzitter heeft bij mijn weten de training niet genoemd en geroemd, doch na het terecht positief vermelden van diverse leden, die zeer positief voor de vereniging jaarlijks in touw zijn, eindige hij door de wens uit te spreken, dat de trainersgroep, dus diegenen die altijd de training verzorgen in weer en wind en altijd op dinsdag present zijn, verjongd zou moeten worden, daar zij een aanwas van jeugdige leden tegenhouden. Daarover ben ik tot op de dag van vandaag zeer teleurgesteld en die domme uitspraak slaat m.i. nergens op!!!.
  Dat is dus de dank van de voorzitter voor deze gemotiveerde groep, die door privé omstandigheden dit jaar grotendeels tijdelijk gereduceerd is tot 4 i.p.v..6 actieve personen. Geweldig te moeten vernemen.