Voetbalclubs

Op deze pagina leggen we uit wat voor mogelijkheden de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. te bieden heeft om uw verenigingsscheidsrechters geïnteresseerd, gemotiveerd en goed opgeleid te houden.

Spelregels

Het is heel belangrijk dat scheidsrechters beschikken over goede spelregelkennis en op de hoogte blijven van de (spelregel)wijzigingen. Zo blijft de kennis van jullie mannen, vrouwen, jongens en meisjes in het zwart op peil. En dat komt het spelplezier weer ten goede. Maar het valt niet altijd mee om dat zelf te organiseren. Laat dat nou net zijn waar de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. goed in is. Hieronder een aantal mogelijkheden:

  • Spelregelavonden op locatie. Wij komen naar uw vereniging toe en bespreken de laatste spelregelwijzigingen, verduidelijkt met wedstrijdbeelden en praktijksituaties, eventueel gevolgd door een spelregelquiz. Wij hebben ervaren (KNVB-)scheidsrechters die alle vragen kunnen beantwoorden. Uiteraard is het mogelijk om het programma op de wensen van uw vereniging af te stemmen, of specifieke thema’s (zoals buitenspel of hands) te behandelen.
  • Battle of the Referees. Dit spannende spelformat organiseert de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. al diverse jaren zelf, waarbij we ook clubscheidsrechters uitnodigen. Maar dit kunnen we natuurlijk ook naar uw club brengen! Een soort pubquiz, maar dan over spelregels en arbitrage, waarin teams van scheidsrechters onderling de strijd aangaan. Een fanatiek avondje quizzen is gegarandeerd!
  • Socrative spelregelvragen. Elke paar weken houdt de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. een spelregelwedstrijd onder de eigen leden. Dit gaat geheel digitaal via de app Socrative Student. Ook uw clubscheidsrechters kunnen hieraan meedoen. Wij sturen graag een uitleg toe.

Conditietraining

Een goede scheidsrechter kan het spel op de juiste afstand volgen. Erbovenop zitten. Dat is ook belangrijk om goed positie te kiezen en dus die overtreding of die buitenspelval goed te kunnen beoordelen.

  • Conditietraining. Wij organiseren elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur een training, die wordt verzorgd door gediplomeerde trainers. Wij nodigen uw scheidsrechters van harte uit om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen.
  • Scheidsrechterstraining bij u op de club. Ook dat is een optie. Wij komen gerust eens met een van onze trainers om een training te verzorgen aan jullie clubarbiters. Deze training is speciaal op scheidsrechters toegesneden en kan worden gevolgd door bijv. een spelregelquiz.

Daarnaast organiseert de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o. diverse andere activiteiten voor verenigingen en verenigingsscheidsrechters:

  • Opzetten en ondersteunen arbitragebeleid
  • De begeleiding van jonge en/of beginnende scheidsrechters, desgewenst met behulp van elektronische communicatiemiddelen (“oortjes”)
  • Thema-avonden in de Week van de Scheidsrechter. Dit lukt niet elk jaar, maar regelmatig proberen wij in de Week van de Scheidsrechter een speciale training te organiseren, met een scheidsrechter uit het betaald voetbal als spreker

U ziet, er is veel mogelijk. Daar houdt het niet bij op. Als u zelf een idee heeft voor een avond en/of bent benieuwd naar wat we nog meer hebben te bieden, neem dan contact op met onze secretaris, Ben van Maaren (T 06-10345952 of E secretaris@covsgouda.nl). Hij gaat graag in gesprek over de mogelijkheden. En wie weet zien we u dan snel op uw accommodatie!