Seizoensstart en uitleg spelregels

Hij is weer voorbij, die mooie zomer… Zo luidt de eerste regel van het refrein van een bekend liedje. En inderdaad, het schiet alweer op! Zo begint dinsdag 13 augustus de officiële training weer en kan iedereen over een paar weken weer meedoen aan onze uitleg van de nieuwe spelregels. Hieronder wat meer informatie.

Training

Allereerst wil ik jullie erop wijzen dat de heren trainers een heel nieuw schema voor het komende seizoen in elkaar hebben gedraaid. En de eerste officiële training is op dinsdag 13 augustus. Ja, dat is as. dinsdag al! Lees je deze mail te laat, dan is dat geen probleem: we trainen elke dinsdagavond en je bent natuurlijk altijd welkom, wanneer je ook komt. Maar ja, dan mis je wel het lekkers dat we as. dinsdag klaar hebben liggen. En je mist een vinkje op de ranglijst van het Opkomstklassement, dat vanaf dinsdag weer wordt bijgehouden.

Spelregels

Ook dit jaar zijn weer de nodige wijzigingen doorgevoerd in de spelregels. Geen grote wijzigingen, bepaald niet. Maar toch heeft het bestuur in overleg met de Technische Commissie besloten voor alle leden, maar ook voor alle clubscheidsrechters uit de regio, een presentatie te maken, zodat precies duidelijk wordt wat er is veranderd en hoe je daar als scheidsrechter mee moet omgaan.

Op dinsdag 27 augustus en op dinsdag 3 september zijn alle leden en dus ook alle clubscheidsrechters van harte welkom bij onze vereniging. Na afloop van de reguliere training is dan de (interactieve) presentatie met de spelregelwijzigingen. De training begint om 19.30 uur. Als je alleen de presentatie wilt bijwonen, kan dat natuurlijk ook. Wel is het verzoek er dan om uiterlijk 20.45 uur te zijn.

Nog een ander verzoek: fluit je zelf ook geregeld bij een club in de buurt, nodig de scheidsrechters daar dan uit om mee te gaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En: hoe meer mensen van de nieuwe regels afweten, hoe beter.

Wij zien jullie graag op dinsdag 13 en 27 augustus en/of 3 september!

Geplaatst in Bestuursmededelingen.