Man in the Middle

Mis je de clubavonden ook zo? Zijn er niet genoeg spelregelvragen naar je zin? Ken je elke bladzijde op deze site nu wel uit je hoofd? Dan heb je wat andere afleiding nodig.

De UEFA is een paar weken geleden begonnen met een nieuwe serie op het eigen tv-kanaal UEFA.tv. Deze serie, Man in the Middle genaamd, gaat specifiek over scheidsrechters. Er is geen enkele serie of film die ik ken, die zo diep ingaat op de vraag hoe het is om een topscheidsrechter te zijn. En geloof me, ik heb ze allemaal gezien.

In de eerste aflevering gaat het vooral over de VAR en hoe scheidsrechters zich daarop moesten instellen. Omdat Nederland een gidsland genoemd kan worden op VAR-gebied, komen in de eerste aflevering meteen een paar van onze toppers in beeld.

Kijk de eerste aflevering hier.

De tweede aflevering gaat over de mentale inspanning die scheidsrechteren oplevert. Hierin komt o.a. Stuart Carrington aan bod. Zijn boek (Blowing the Whistle) was in 2019 de prijs voor de winnaar van de Battle of the Referees. Ook een zeer interessante aflevering, met o.a. Björn Kuipers.

Kijk de tweede aflevering hier.

Gisteren is deel drie in premiere gegaan. Deze episode gaat over de laatste fase van de Champions League van afgelopen seizoen, toen de laatste wedstrijden tijdens de corona-pandemie plaatsvonden. Ook dit vraagt het nodige van scheidsrechters.

Kijk de derde aflevering hier.

Deel vier, tevens de laatste in de reeks, is nu uit. Hierin wordt een blik achter de schermen gegund, zien we hoe scheidsrechters zich voorbereiden op de kwartfinales van de Champions & Europa League en hoe het Daniele Orsato vergaat in de finale

Kijk de vierde aflevering hier.

Alle afleveringen zijn in het Engels. Als je voor de eerste keer naar UEFA.tv gaat, moet je een account aanmaken, maar je kunt ook met je Facebook-, Google-, of Apple-account inloggen. Laat in de comments hieronder weten wat je van de serie vindt.

Geplaatst in Van de redactie.