Quizzing the night away

Op 28 oktober was het eindelijk zo ver: onze Engelse vriend Alan hield de langverwachte pubquiz. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar dat uitte zich helaas niet in grote bezoekersaantallen: slechts 12 aanwezigen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, de lach was de hele avond niet van de lucht! O ja, de voorzitter kreeg van Alan nog een bijzondere Engelse sjaal (‘scarf’) uitgereikt. Hij was er heel content mee.

De voorzitter doet zijn nieuwe sjaal om

Alan (and his shadow) probeert wanhopig geluid uit zijn laptop te krijgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel het niet zo goed begon. Theo Klomp was langs gekomen om het geluid te regelen, maar de versterker bleek kapot. Alan moest het met het geluid uit de beamer doen. Wat voldoende bleek, zelfs bij de volksliederen-ronde. Ja, er was een volksliederen-ronde. Het lot bepaalde wie met elkaar in een team zat. Er waren drie teams: De Toppers, De Spiritisten en – hoe verzinnen ze ‘t? – ‘Google is our name’.

Pittig

Het geknutsel met de laptop en het geluid was eindelijk over en dus kon de quiz beginnen. Alan legde uit hoe het zou werken. De vragen op het scherm en de antwoorden op een groot vel. Op tafel stonden intussen de nootjes en zoute stengels klaar, verzorgd door Arthur. Later volgde nog meer lekkers. Alan had niet gelogen dat hij de hele geschiedenis van het voetbal aan de orde zou stellen. Het WK, Nederlandse voetballer/sters in Engeland, bekende scheidsrechters, bekende keepers, operazangers en dus de volksliederenronde. De deelnemers moesten een aantal volksliederen herkennen. Ja, de vragen waren soms pittig, net als de mosterd bij de kaas/worst. En daar werd ook niet over geklaagd…

Penalty shoot-out

De tweede prijs was voor de Toppers

De eerste ronde was gestreden. Alan bracht er nog wat spanning in met een penalty shoot-out, die de hele stand tot dan toe kon omgooien. Willekeurige vragen moesten met geel of rood (waar/onwaar) worden beantwoord, met oplopende puntenaantallen. Goed voor wat billenknijpen bij de teams!

Uiteindelijk werden de totalen bij elkaar opgeteld. De Spiritisten (Ouderkerk en aanhang) werden derde (136 punten), en de Toppers maakten hun naam waar door in de top-3 te eindigen (143 punten). Het winnende team bleek – met enige afstand – Google is our name, bestaande uit de secretaris, de penningmeester en de barman (197 punten).

Voor ieder team was er een eetbare prijs. De Toppers schonken hun gebak terug aan Alan en zijn vrouw. Wat restte, was een heerlijke herinnering aan een bijzonder fijne avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank aan Alan!

Het winnende team (Say ‘Cheese’!) en quizmaster Alan

Geplaatst in Van de redactie.