Afscheid Cees Verhoef

Begin dit jaar maakte hij het al bekend: ‘ik stop met training geven’. De slepende enkelblessure was hem uiteindelijk te veel geworden. Cees Verhoef is trainer af.

Het is niet meer precies na te gaan wanneer Cees trainer bij onze vereniging is geworden, maar hij gaat al een paar jaartjes mee. Vaak vergezeld van eega Babs, die dan boven in de kantine met Jan Pol boven een ‘bakkie’ zat te kletsen en naar de trainende mannen keek. Als trainer staat hij niet bekend als degene die de meest uitputtende oefeningen voorschotelde. Wel zat er een goede opbouw in zijn trainingen, waardoor iedereen – zoals dat heet – moe maar voldaan van het veld stapte. Mooi was dat hij in 2020 op het hoofdveld van vv. Noordwijk onze leden training gaf tijdens het onvergetelijke Technisch Weekend.

Op 27 september kwam er dus een einde aan dat tijdperk. Nog éénmaal zette hij de hoedjes en pylonen uit op het veld, zijn licht hinkende stappen goed tellend. Na een praatje van de voorzitter begon Cees aan zijn laatste kunstje. Door de regen werd het niet echt een sprookjesavond, maar om 9 uur gaf iedereen hem nat, moe en voldaan een welgemeende hand.

Verrassing

Boven wachtte hem een verrassing. Nou ja, de avond was aangekondigd dus een echte surprise was het niet, maar goed. De voorzitter loofde Cees voor al zijn werkzaamheden als trainer en gaf hem een fraaie attentie als dank. De bloemen werden overhandigd aan Babs. In zijn dankwoord haalde Cees aan hoe hij door Theo Klomp bij de club was gekomen en al snel werd opgenomen. Daarom heeft hij altijd met plezier gefloten en training gegeven. Met een hoorbare snik memoreerde hij zijn hardnekkige blessure, die het stoppen noodzakelijk maakte. Een luid applaus was zijn deel. De rest van de avond bracht hij nog door in het warme gezelschap van zijn trainingsvrienden. Cees, we hopen je nog geregeld op de clubavonden te zien.

Voor een videoverslag van de avond en een interview met Cees, klik op deze link.

Nog meer bloemen!

Het bestuur had de gelegenheid te baat genomen om nog twee leden in het zonnetje te zetten. Errie de Leeuw en (vorig jaar al) Jan de Kruijf waren door de KNVB tot Scheidsrechter van Verdienste benoemd. Daar moest natuurlijk een blijk van waardering vanuit onze vereniging tegenover staan. Welnu, deze avond was daarvoor uitgekozen. Voor het afscheid van Cees kregen ook deze twee mannen een korte toespraak én een bos bloemen van de voorzitter. Plus eveneens een warm applaus van de aanwezige leden. Voor Jan was het helemaal een verrassing, want hier had hij niet meer op gerekend toen hij vorig jaar zomer door vakantie de eerdere huldiging moest missen. Zo zie je maar, Jan; onze club eert zijn leden wanneer het maar kan.

Foto’s van de avond zijn hier te vinden.

Geplaatst in Van de redactie.