De jubilarissen!

40 JAAR: Bert Hoogenboom

Onze eerste jubilaris, Bert Hoogenboom, moet door vakantie verstek laten gaan. Hij laat wel de vereniging groeten vanuit het mooie Oostenrijk en vertelde mij dat hij onze vereniging nog steeds een warm hart toedraagt.

Ik denk niet dat veel mensen hier Bert zullen kennen. Ikzelf ook niet. Bij de voorbereiding van vanavond ben ik natuurlijk de archieven ingedoken, maar ook 15 jaar geleden, toen hij 25 jaar lid was, had onze toenmalige voorzitter Jan van Rooijen, moeite iets over Bert te zeggen.

Wat weten we wel? Welnu, Bert is in een grijs verleden begonnen te voetballen bij Soccer Boys, en daar heeft hij ook voor het eerst het scheidsrechterstenue aangetrokken. Over zijn verdere loopbaan vertellen de annalen helaas niets.

Bert en zijn vrouw Adriënne zijn overigens eigenaar en beheerders van zorgboerderij-complex Swaenensteijn in Zoetermeer, waar kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand activiteiten krijgen aangeboden die hun helpen bij hun ontwikkeling. Zo verlenen Bert en zijn familie de gemeenschap bijzonder goede diensten.

Wij zullen Bert de speld voor zijn 40-jarig lidmaatschap later opspelden.


40 JAAR: Cors Jong en Eel

Ja, zo schrijf je zijn achternaam echt. Het is even wennen, en dat is Cors ook. Grapje Cors!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik leerde Cors en vooral Kitty kennen in hun omgebouwde boerenhoeve in Driebruggen. Dat is nu ruim 30 jaar geleden. We worden oud, mensen… Enfin, Cors en Kitty baatten daar een kleine winkel in scheidsrechters-spullen uit en mijn vader had me meegenomen naar de polder om mijn eerste outfit te kopen. Het werd een Rucanor-set en wie zich een van de eerste “Diagonaal”-kaften kan herinneren: dat was ‘m. Dat was mijn eerste kennismaking met Cors en Kitty.

Vandaag is Cors dus 40 jaar lid. Bij het voorbereiden van dit praatje viel het me op dat vrijwel alle foto’s in ons archief waarop Cors staat afgebeeld, zich afspelen op een of ander feest, jubileum of evenement. En dan het liefst eentje waarop kon worden gedanst.

Cors zowel als Kitty zijn gek op dansen. En eten. En plezier maken. Dat blijkt wel uit deze foto’s. Ze zijn dan ook zelden te betrappen op een slecht humeur. Maar een jaar of 20 geleden werd het leven wel serieus voor Cors, want er werden problemen met de bloedsomloop bij hem geconstateerd. Wat ik me hiervan vooral nog kan herinneren, is dat hij het roken moest opgeven en dat deed hij door zijn sigaret te vervangen door… staafjes zoethout! Dat was toevallig ook een favoriet snoepgoed uit mijn jonge jaren, dus ik had meteen nog meer sympathie voor hem.

Cors heeft, volgens onze boekhouding, nooit in een commissie of het bestuur gezeten. Maar hij is wel zo’n lid dat er altijd is (niet zelden op de fiets vanuit de huidige residentie in Bodegraven), zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en met iedereen – en ook onze fijne club – het beste voor heeft. Daarom is Cors, maar Kitty zeker niet minder, zo’n gewaardeerd lid. Daarom ook zal onze voorzitter met plezier Cors de versierselen die horen bij het 40-jarig jubileum, opspelden.

Applaus!


50 JAAR: Fred Zwarteveld

Net als bij Bert Hoogenboom, hebben we voor Fred Zwarteveld stoffige boeken van zolder moeten halen. Helaas zijn we daar niet veel wijzer van geworden. Fred heeft dus al keurig 50 jaar zijn contributie betaald, maar niet heel veel van de faciliteiten van onze vereniging gebruik gemaakt.

Fred is een rasechte Moerkapellenaar. Hij had er tot voor kort een aannemingsbedrijf. Verder is hij verknocht aan de plaatselijke voetbalvereniging, waar hij, zo heb ik mij laten vertellen, nog steeds af en toe zijn wedstrijdje als scheidsrechter meepikt en tijdenlang in de bouwcommissie heeft gezeten. En we weten allemaal wat een mooi complex ze hebben!

In ons eigen archief bestaat welgeteld één foto van Fred, maar het origineel daarvan is niet meer te vinden, dus die kunnen we niet afbeelden. Wel hebben we een foto waarop Fred misschien wel het hoogtepunt van zijn scheidsrechtersloopbaan bereikt: de wedstrijd Moerkapelle-Lucky Ajax in 2004, bij het 75-jarig jubileum van de VVM. Daar liepen nogal wat oude sterren op het veld. En die wedstrijd werd dus in goede banen geleid door Fred.

Beste Fred, we danken je bijzonder hartelijk voor 50 jaar sponsoring van de Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken en hopen dat je nog jaren in goede gezondheid op Moerkapelle je ding mag doen. En aarzel niet om wat vaker naar de club te komen, dan hebben we bij je 60-jarig jubileum tenminste een paar leuke foto’s om te laten zien.

Applaus voor Fred, mensen!


60 JAAR: Teun Willemse

Last but not least: bekijk via deze link of hieronder het filmpje dat ter gelegenheid van zijn 60-jarig lidmaatschap is gemaakt!

Geplaatst in Algemeen.

Eén reactie

  1. Mannen,van harte gefeliciteerd met jullie jubileum.
    Ik wens jullie nog vele jaren in gezondheid plezier in jullie hobby.

Reacties zijn gesloten.