Een avond met Laurens Gerrets – en een met Rick de Bruijn

Beste leden, donateurs,

Haal de komende weken alle oefenwedstrijden van je agenda en noteer dinsdag 11 en 18 februari als “Naar het Groenhovenpark”!

Op dinsdag 11 februari komt de Capelse betaaldvoetbalscheidsrechter Laurens Gerrets onze vereniging bezoeken. Laurens stond al op ons lijstje, maar toen wisten we nog niet dat hij wereldberoemd zou worden. Dat gebeurde op 17 november vorig jaar, toen hij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior stillegde omdat Excelsior-speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van het thuispubliek. Met deze doortastende daad vestigde Laurens opeens de aandacht van de wereld op zich.

Natuurlijk vertelt hij op 11 februari wat er die dag in hem omging en wat hij sindsdien heeft meegemaakt, maar hij verhaalt ook gewoon over zijn leven en loopbaan en hij gaat, ondersteund door beelden, in op een aantal spelregelkwesties. Jullie moeten wel een beetje bezig blijven met de hersenen, nietwaar? Laurens hoopt op een (inter)actieve avond met jullie. Als gevolg hiervan begint de training om 19.30 uur en eindigt deze om 20.30 uur. Om 20.45 uur begint de avond met Laurens.

Een week later, op dinsdag 18 februari, zal ons lid en oud-secretaris Rick de Bruijn jullie proberen warm te maken om zaalvoetbalscheidsrechter te worden. Dit doet hij namens de KNVB. Rick neemt hiervoor een hele presentatie mee naar Gouda. Zaalvoetbal is nog steeds een flinke tak aan de KNVB-boom en heeft, net als het veldvoetbal, een tekort aan actieve scheidsrechters. Onze vereniging, die altijd de nodige zaalscheidsrechters in de gelederen heeft gehad, vindt dit uiterst jammer en wil daarom graag meewerken aan het verzoek van de KNVB om Rick de vloer van onze kantine te gunnen.

Wij hopen op beide avonden op een grote opkomst, om Laurens en Rick te laten zien dat de leden van de Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken graag iets opsteken en belangstelling tonen voor actuele zaken.

Tot ziens op 11 en 18 februari!

Namens het bestuur,
Ben van Maaren
secretaris

Geplaatst in Algemeen, Van de secretaris.