Gemoedelijke Stamppotavond op verrassende locatie

Een nieuwe ledenactiviteit, op een nieuw tijdstip en op een nieuwe locatie. Zou dat wel aanslaan? Dat viel mee en tegen. We hadden op meer aanmeldingen gehoopt, maar vakanties, ziekte en andere afspraken zaten sommigen in de weg. Anders hadden we de 30 makkelijk gehaald. Aan de andere kant was het goed te zien dat velen hun wederhelft hadden meegenomen.

Blij

De nieuwe locatie was buurthuis De Kaag in Reeuwijk. Gelijkvloers, dus ook voor onze leden die niet graag traplopen, goed bereikbaar. Laten die nu net niet komen! Maar wel ons erelid Teun Willemse, met echtgenote An. Gastvrouwe Janny de Joode had alles keurig opgesteld en klaargelegd, en op een lange tafel stonden de glimmende hotpots met hutspot al te dampen. Het was nog even aftasten: bij de televisie stonden een paar mannen te proberen muziek uit de luidsprekers te krijgen, terwijl men bij de bar erachter kwam dat een of andere sufferd (we zullen zijn naam niet noemen, maar hij schijnt secretaris te zijn) de lootjes voor de loterij was vergeten. Improviseren dus. Maar als onze club ergens goed in is, is het wel improviseren. Terwijl iedereen onder het genot van een drankje lekker zat te kletsen, vonden Janny en de voorzitter bingo-nummertjes in een kast. Hoera, er kon toch een loterij worden gehouden! Iedereen blij.

Prei

Maar eerst eten! Stamppot dus. De deksels werden gelicht en onthulden drie verschillende stamppotten: hutspot, preistamppot en zuurkoolstamppot. Daarnaast nog een schaal met gehaktballen in heerlijke jus en een schaal met rookworsten. Voor elk wat wils. Iedereen kon proeven van alle soorten en deed dat ook naar hartenlust. Vooral de prei, een verrassing, kon op veler goedkeuring rekenen. Na een paar rondes kon de cateraar tevreden zijn: alle schalen schoon leeg!

Prijs

De sfeer was gemoedelijk. Er werd flink gepraat, bijgekletst en verhalen uitgewisseld. Arthur, Janny en Lenard zetten intussen de loterij klaar op het biljart. Iedereen kocht lootjes, o nee, bingo-nummertjes en Lenard trok ze. De eerste paar prijzen kwamen aan één tafel terecht, dus meteen werd over ‘doorgestoken (bingo)kaart’ gesproken. Maar wie gunt de familie Willemse nu geen lekkernijen? Ook een paar Staatsloten vonden hun weg naar de deelnemers en de hoofdprijs, een koffiepakket t.w.v. 30 euro, ging naar Zoetermeer, naar de familie Kiebert.

Hierna ging men langzamerhand op huis aan en bleven Janny, de secretaris en Ruud Hogenelst achter om de zaal op te ruimen. Conclusie was dat het een fijne avond was geweest, met heerlijk eten en fijn gezelschap. Voor herhaling vatbaar!

Meer foto’s zien? Klik hier!

Geplaatst in Van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.