Oud-bestuurslid landelijke COVS Ron de Bruin plots overleden

Ron de Bruin, COVS’er in hart en nieren

Afgelopen week is Ron de Bruin plotseling overleden. Een groot verlies voor familie en vrienden. Een groot verlies voor de COVS en SVDU. De LCI bedankt Ron voor alles wat hij voor en met de LCI bereikt heeft.

Ron was iemand die zichzelf volledig wegcijferde voor zijn COVS. Alles voor het doel, voor het resultaat. En in een organisatie met scheidsrechters, die allemaal wel het predicaat eigenwijs bevatten, botste dat wel eens. Nooit persoonlijk en altijd gericht op een beter resultaat.

Vanuit de LCI hebben wij vele malen om de tafel gezeten en we waren het niet altijd eens. Maar evenzovele keren kwamen er constructieve oplossingen waar we verder mee konden.

Bij de vorming van de commissie Media ging veel mis. Pas toen Ron zich er mee ging bemoeien, sloten de rijen zich en ontstond er iets constructiefs.

Het beëindigen en opheffen door de redactie van “De Scheidsrechter” noopte de commissie tot het nemen van beslissingen die niet door iedereen in dank afgenomen werden.

Maar Ron vocht voor wat hij waard was. In het belang van de COVS, in het belang van de LCI, staande voor zijn mensen.

De wegen van Ron en de COVS scheidden zich, in weer eens een onrustige periode binnen de COVS en binnen het VCN. Het raakte Ron teveel en ook het toenmalige VCN had niet het vermogen om alle partijen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Het is verdrietig dat iemand die zich met hart en ziel decennia lang geheel belangeloos voor de scheidsrechter en zijn COVS heeft ingezet, niet het afscheid heeft kunnen krijgen wat hij verdiende.

Ron, weet dat wij nog steeds varen op jouw koers en dat wij je altijd dankbaar zullen zijn voor al je inzet, je kennis en kunde. Wij zijn blij dat we met je hebben mogen en kunnen samenwerken.

Dank voor alles! Rust zacht.

Geplaatst in Algemeen.