Prettige Pasen! Nieuws van het bestuur

Het bestuur wenst jullie allereerst Prettige Paasdagen! Daarnaast is de zomertijd ingegaan en de weergoden lijken dat letterlijk te nemen, want het lijkt wel zomer. Als bestuur kijken wij natuurlijk al verder, voorbij de zomer, maar eerst willen we jullie op de hoogte brengen wat er de komende tijd op de rol staat. Dus neem nog een chocoladepaaseitje en lees verder.

ALV

Dat was een flinke flater! Op de vorige aankondiging van de Algemene Ledenvergadering – op 6 juni te houden – kwamen nogal wat reacties binnen bij de secretaris. Die werd erop attent gemaakt dat 6 juni Tweede Pinksterdag is. En omdat dan iedereen op de camping of de meubelboulevard zit, heeft het weinig zin om een ALV te houden. Intussen heeft het bestuur een nieuwe datum vastgesteld: maandag 13 juni. Dan mogen jullie het bestuur weer het vuur na aan de schenen leggen en een aantal jubilarissen feliciteren! De officiële uitnodiging volgt in mei.

Spelregels

Op 8 maart won Chris van Rijswijk onze eigen spelregelcompetitie. Op vrijdag 22 april mag hij het opnemen tegen zijn broeders uit West 2, want dan organiseert onze Technische Commissie de districtsfinale spelregels. De winnende vereniging mag deelnemen aan de landelijke finale, die op 25 juni in Rotterdam wordt gehouden. Kom onze jongens aanmoedigen! De avond begint om 20.00 uur.

Spreker

In mei leggen alle vogeltjes een ei. Behalve Lucas Verweij. Die heeft zijn ei – een boek – al eind vorig jaar gelegd. Wel komt hij op dinsdag 24 mei ons bezoeken. Lucas, die in Duitsland fluit, heeft in Beslissen in een seconde zijn bespiegelingen als scheidsrechter vastgelegd. Het heeft de nodige aandacht in de media gehad. Hij komt naar Gouda om mee te trainen en daarna zijn verhaal te doen. Natuurlijk zal het mogelijk zijn om een exemplaar van het boek te bemachtigen en te laten signeren!

Ontspanning

De plannen om het darten op te starten nemen steeds vastere vormen aan. Ook spelregelavonden zullen weer regelmatig worden gehouden. Daarnaast kijken de diverse commissies al over de zomer heen richting het najaar. Denk bijvoorbeeld aan een zomerbarbecue, een avond met pubquiz en natuurlijk de Battle of the Referees. Binnenkort wordt de agenda voor het komende halfjaar bekend gemaakt. Blijf dus de site en jullie mailbox in de gaten houden!

Nog even alles op een rijtje:

vrijdag 22 april Districtsfinale spelregelwedstrijden
dinsdag 24 mei Spreker: Lucas Verweij
maandag 13 juni ALV

 

Tot slot

De avonden lengen weer. Nog even en we kunnen zonder verlichting trainen. Door het drukke spelschema met veel doordeweekse wedstrijden was de trainingsopkomst de afgelopen weken soms best rustig. Hopelijk trekt dat weer aan en komen er wat meer leden naar het Groenhovenpark. Leden die niet (meer) actief zijn als scheidsrechter, zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen en gezellig met (oud-)collega’s te kletsen. En ken je een verenigingsscheidsrechter die wel eens een kijkje bij ons zou willen nemen: nodig hem/haar gerust uit! Onze deur staat altijd open.

En voor degenen die van de lange avonden gebruik maken om een stuk te fietsen: ga eens op bezoek bij Sportpark Uiterwaard in Gouda, langs de Goejanverwelledijk. Daar staat een van de 50 Kaasboerinnen in het kader van Gouda 750 jaar. Maak een selfie met dit beeld en stuur die naar de redactie. Jullie foto’s worden dan op de site geplaatst.

Mooie dagen gewenst en tot gauw!

Hartelijke groet,
namens het bestuur

Geplaatst in Algemeen, Bestuursmededelingen.