Rest in Peace, Alan

Het kwam niet onverwacht, maar toch als een schok: het bericht op 21 september dat onze Engelse vriend en collega-scheidsrechter Alan Parry was overleden.

Toen hij eerder dit jaar kwam vertellen dat zijn ziekte was teruggekeerd, bleef hij er nuchter onder en sprak hij zijn lijfspreuk: It is what it is. Hij had deze ziekte al eerder verslagen en ook nu ging hij, samen met de artsen, aan de slag om beter te worden. Helaas bleek halverwege zomer dat de kanker niet meer op de behandeling reageerde en werd Alan terminaal verklaard.

Alan en Marian waren toen net uit hun geliefde Stolwijk naar een tussenhuis in Gouderak verhuisd, in afwachting van de oplevering van hun appartement in Krimpen, begin volgend jaar. Lenard en ik hebben hen bezocht, een bezoek waar we best tegenop zagen. Gelukkig bleek het paar de nuchterheid zelve en hebben we een genoeglijke avond beleefd, met een lach en een paar tranen. Alan vertelde al dat hij nog probeerde een wedstrijd van zijn ‘kluppie’, Manchester United, te bezoeken. En hij wilde nog graag een keer naar het Groenhovenpark komen. Het eerste is gelukt, het laatste niet meer. Via WhatsApp heeft hij toch van de trainingsgroep afscheid genomen.

Regie

In die laatste periode had Alan, gesteund door Marian en hun twee zonen, Michael en Kevin, de regie over zijn einde in handen genomen. Met zijn zonen is Alan nog naar Manchester geweest, maar toen was de koek toch echt op. De geest wilde nog wel, maar het lichaam was te zwak. Geheel in overeenstemming met zijn eigen wensen is Alan, in het bijzijn van zijn dierbaren, in de namiddag van donderdag 21 september vredig ingeslapen.

Alan is in 2019 bij onze vereniging gekomen en voelde zich meteen thuis. En voor ons was het alsof hij er altijd al was geweest. Kwam niet aan United, maar verder was hij graag in voor een pilsje en wat ‘banter’. Als hij enigszins kon, was hij erbij. Bij de Battle of the Referees, bij de Openingsavond, bij de Oliebollentraining, bij de coronatrainingen, de zomerbarbecue, you name it.

De Alan Parry Pubquiz

Vorig jaar heeft hij geheel eigenhandig een pubquiz-avond georganiseerd. Helaas geen hoge opkomst, maar de avond zal voor de deelnemers onvergetelijk zijn geweest. Met goedkeuring van Alan wordt de pubquiz-serie die we dit jaar houden dan ook de Alan Parry Pubquiz genoemd.

Op zijn overlijdensdag hebben Alans zonen nog een laatste verrassing voor hun vader verzorgd: een door Danny Makkelie ingesproken videoboodschap. Zij hebben toestemming gegeven om dat filmpje hier te plaatsen. Let wel: Danny verwijst aan het eind naar het tijdstip waarop Alan in slaap zou worden gebracht. Deze info had eigenlijk niet in de video gemoeten.

Daarnaast wordt hierbij de rouwkaart van Alan geplaatst. De crematie vindt plaats op zaterdag 30 september om 15.15u op Begraafplaats IJsselhof in Gouda. Daarna is er een informele bijeenkomst in Stolwijk om het leven van Alan te vieren.

Alan, moge je rusten in vrede. May you rest in peace.

 

Geplaatst in Van de secretaris.