Technische dag 2024

Zaterdag 6 januari 2024 was de datum voor de Technische Dag.  We hadden perfect weer deze ochtend en uiteindelijk verzamelden zich zo’n 22 leden om de training uit te voeren. Ook kwam erelid Teun Willemse tijdens de training een bezoekje brengen, waarna hij de rest van de dag is gebleven. Ook Janny was er, en die hielp prima met de catering en maakte ook wat foto’s van de training (daar waar secretaris Ben verhinderd was).

De training stond onder leiding van Tani Saldanha, een coach & personal trainer die deze groep goed aan het werk zette! Na een uitgebreide warming up met onder andere genoeg salsa en geswing, werden er de nodige oefeningen uitgevoerd. Zelfs met behulp van met elastiek werden onze leden flink aan het werk gezet. Na de training werd Tani nog even in het zonnetje gezet door onze voorzitter met wat Goudse lekkernijen.

Voor meer informatie over Metabolic Balance Coach & Personal Trainer Tani Saldanha, behindt zich hier

Scheidsrechters app voor de smartwatch

Moe maar voldaan, kwamen onze leden naar boven om even wat te drinken en kort te eten. Intussen was spreker Isabelle van de Nadort al gearriveerd en heeft aandachtig ook meegeluisterd naar Nico’s presenatie. Toen de beamer eenmaal was geïnstalleerd en alles was aangesloten, kon Nico beginnen. Hij vertelde over de app ”REFSIX” die gebruikt wordt bij het fluiten van je wedstrijd als je hiervoor een smartwatch gebruikt. Hierin vertelde Nico het één en ander over de werking van de app en hoe je dit kan helpen in de wedstrijden. Het belangrijkste is dat deze de tijd registreert (ook per helft) en dat je de doelpunten, wissels en kaarten kan registeren. Met de geüpdatete pro-versie kan je zelfs de gelopen afstand meten en wat precies je positie was in de wedstrijd. Handig zodat je je posities in de wedstrijd kan terugkijken! Nico zei er wel bij dat het handig is om altijd een reserve-horloge en nog pen en papier meeneemt voor het geval dat de batterij op is, of dat de smartwatch er ineens mee stopt.

Lichaamstaal op het hoogste niveau

Na de lunch die prima werd verzorgd door Janny en de soep van Arthur, werd de spreker ingeleid door de voorzitter. Isabelle van de Nadort deed eerst een korte introductie over haarzelf en vertelde vervolgens het één en ander over het onderwerp ”Lichaamstaal”. Na de Open Universiteit psychologie A&O is Isabelle zich verder gaan specialiseren op het gebied van non-verbale communicatie. Met haar bedrijf ”NonVerbaaltje” bekijkt Isabelle het menselijk gedrag vanuit psychologisch, neurologisch en biologisch oogpunt.

Ze nam onze leden mee in onderwerpen als ”Bewuste- en onbewuste signalen” en ”Technieken om de lichaamstaal te leren”. Sommige onderwerpen zijn zeker voor een scheidsrechter cruciaal om een wedstrijd in goede banen te kunnen leiden en jezelf staande te houden. Ook het thema over de ”non-verbale communicatie” kwam aan bod. Door het verwerven van kennis over non-verbale communicatie krijg je ook inzicht in je eigen lichaamstaal, eerste indruk en uitstraling.

Kort werd er uitleg gegeven hoe ons brein in elkaar zit. Zo bestaat ons brein uit het ”mensenbrein”, het ”zoogdierenbrein” en het ”Reptielenbrein”. Per punt vertelde ze het nodige erover en onze leden zaten op het puntje van hun stoel.

Al met al was Isabelle aan het einde van haar verhaal gekomen en was de klok alweer aardig opgeschoven. De voorzitter dankte Isabelle voor haar werk en voor de presentatie. Ook zij ging naar huis met een pakket Goudse delicatessen. Hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagde Technische Dag. Hopelijk kunnen we er volgend jaar (met wat meer leden) weer een geslaagde dag van maken!

Voor meer informatie over het werk van Isabelle, klik hier

Geplaatst in Van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.