Training hervat!

Je moet het relativeren natuurlijk, maar toch: ruim twee maanden zonder training, zonder clubavond, zonder darten, zonder de kantine, zonder de verbale plaagstootjes, zonder elkaar was best lastig. Dus toen het bestuur vorige week bekend maakte weer te starten met trainen, maar dan aangepast, stonden velen weer te popelen. Er waren ook aarzelingen; kan er wel veilig worden getraind? Gelukkig zijn we allemaal volwassen met – hopelijk – een werkend verantwoordelijkheidsgevoel. Niettemin heeft het bestuur een protocol opgesteld, zodat iedereen volgens de regels kan trainen. En de trainers zelf hebben goed over de vorm nagedacht, zo bleek.

Vanaf 19.30u kwamen een kleine 15 man binnendruppelen, allemaal gekleed in trainingsspullen. De voorzitter stelde zijn achterklep beschikbaar om van schoeisel te wisselen en de secretaris had ontsmettingsmiddel voor de handen meegenomen. In het clubgebouw van Gemini was een toilet voorhanden, dat na ieder gebruik moest worden schoongeveegd. Kortom, alles was geregeld. Nadat de voorzitter een inleidend praatje had gehouden, nam Björn iedereen mee op de eerste warming-up sinds 11 maart. Het was even wennen, maar iedereen leefde de regels goed na. Ook Dick nam nog een groep onder handen, met rek- en strekoefeningen die net wat verder gingen. Als toeschouwers kwamen nog Theo en Maarten opdagen.

Na de goed opgebouwde training smaakte het flesje AA of water, dat door het bestuur werd aangeboden, des te lekkerder. Er werd nog even nagepraat, maar lang blijven hangen kon niet. Het werd snel frisser en met bezwete kleren is dat een risico. Niettemin: een geslaagde eerste training. Tot de volgende!

Bekijk hier de foto’s van de training

Geplaatst in Algemeen.