We gaan weer trainen!

Best lid, beste donateur,

Eerste training in het corona-tijdperk: dinsdag 19 mei

Nu de regering de regels voor sporten in de buitenlucht heeft versoepeld, heeft het bestuur meteen contact opgenomen met Sport.Gouda, dat over het gebruik van ons trainingsveld gaat. Hierop hebben wij groen licht gekregen om weer te beginnen met het aanbieden van trainingen op de dinsdagavond. Wel gelden er wat extra regels. Zo moeten wij het Gouds Protocol volgen en moesten wij ook zelf een protocol ter goedkeuring aan Sport.Gouda voorleggen. Dat is inmiddels gebeurd en nu kunnen we dus van start.

Het eigen protocol is hier te lezen. Neem dit goed ter harte!!! Houd te allen tijde 1,5 m afstand, ook voor en na de training. Het is mogelijk dat er toezichthouders zijn; bij overtreding van de regels kan de toestemming weer worden ingetrokken.

Belangrijk om te weten: de kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt. Kom dus in je trainingskleren naar het veld en zorg dat je na afloop een handdoek of een extra jasje hebt om niet te snel af te koelen. Ook de kantine blijft gesloten. Het bestuur zorgt voor wat te drinken na afloop. Je kunt natuurlijk ook je eigen flesje of bidon meenemen.

Wel zal het mogelijk zijn het toilet te bezoeken. Een persoon tegelijk en na gebruik moet het toilet en de kraan worden schoongeveegd.

We beginnen zoals gewoonlijk om 20.00 uur. We denken dat velen staan te popelen om weer met de vaste groep rondjes af te leggen. Dat kan dus weer, vanaf as. dinsdag 19 mei.

Ander nieuws

  • Helaas heeft de voorlopig nog voortdurende sluiting van de horeca tot gevolg dat wij de Zomerbarbecue, die gepland stond voor 19 juni, hebben moeten afgelasten. De Ontspanningscommissie zoekt naar alternatieven.
  • We merken dat enthousiasme voor deelname aan de eigen spelregelcompetitie een beetje terugloopt. Denk eraan: het is een competitie! Aan het eind van het jaar staat er een prijs op het spel! Dus kom op en vul die vragen in! Ze staan een paar dagen open, dus er is altijd wel een gaatje om ze te maken. Verder is er natuurlijk de landelijke spelregelcompetitie. Kijk op de site voor meer informatie.
  • Het bestuur heeft voor het eerst digitaal vergaderd. Dat verliep boven verwachting goed. Het was vooral goed om elkaars gezicht weer eens te zien. Sommigen waren wel toe aan een bezoek aan de kapper. As. dinsdag eens kijken hoe het met de rest is.
  • Verder houdt de KNVB ook webinars, waaraan iedereen kan deelnemen. Met interessante sprekers, waaronder topscheidsrechters, is er eigenlijk geen reden om niet eens de computer in te schakelen hiervoor. Op onze site staat meer informatie.

Tot slot

Het bestuur hoopt dat jullie allemaal gezond zijn en blijven. Ons bestuurslid Janny de Joode is nog steeds niet helemaal hersteld van de infectie met COVID-19. Houd je daarom goed aan alle voorzorgsmaatregelen, ook en vooral als we weer gaan trainen. Stay safe!

Namens het bestuur,
Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken

Geplaatst in Bestuursmededelingen.