Verslag en foto’s dartsfinale/oliebollenavond 2019

Oliebollen, appelbeignets en pijltjes

Het was wat vreemd om de hele trainingsgroep op maandag bij elkaar te zien. Maar het kon niet anders, aangezien de dinsdagavonden ongunstig vielen dit jaar. Gelukkig was Gemini bereid om de accommodatie op maandag 30 december open te gooien. Het vooruitzicht van een lekkere oliebol (met rozijnen!) of appelbeignet van Bakker Koos stemde barmannen Henny en Ad mild, dus kon er worden getraind!

Terwijl de trainende leden onder de douche stonden, stalde Clemens de zoete lekkernijen mooi op schaal. Ondertussen bracht de secretaris het dartbord in gereedheid, want vanavond was ook de finale van het darten. Tien rondes waren er het hele jaar gespeeld en de zeven besten gingen uitmaken wie de Aad Mul-trofee een jaar op de schoorsteenmantel mag zetten. Tijs Gommans, winnaar van de afgelopen twee edities, moest wegens vakantie verstek laten gaan en ook kanshebber Ron Geurts was er niet; die zat in zijn geliefde Gambia.

Boven aangekomen, kreeg iedereen van Clemens de kans om een (of meer) van de eindejaarsbakproducten te nemen. Met vettige handen werden daarna door de deelnemers lootjes getrokken. In de eerste ronde zouden Jan Wouter Kok, Joost Hoogerbrugge, Maarten Streef, Collin Bosschieter, Sulimen Ifrandi, Lenard Broere en Herman Schippers ieder 9 pijlen gooien. De twee met de laagste score zouden afvallen. In de tweede ronde deden de vijf overgebleven darters hetzelfde: 9 pijlen, twee laagste scoren vallen af. De drie die dan nog overbleven, zouden de finale spelen.

Clemens ging nog met de olie- en appelbollen rond, en terecht. Het werd een spektakel dat de finale waardig was! In de eerste ronde gooide niemand onder de 100, met uitzondering van Collin, die samen met Joost afviel. Het uitgelaten gejoel van de eerste ronde maakte in ronde 2 plaats voor waarderend gemompel. Het niveau ging verder omhoog en Sulimen gooide de hoogste score van de avond: 227! Met scores waar ieder ander blij mee zou zijn geweest, moesten nu Herman en Maarten de strijd staken.

De toeschouwers staken nog een laatste bol of flap in hun mond. Jan Wouter (die het bestond om drie keer lootje 1 te trekken), Lenard en Sulimen stonden gereed voor de finale. Het spits werd afgebeten door Jan Wouter, die met een alleszins respectabele score van 141 weer ging zitten. Hij werd echter overtroffen door voorzitter Lenard, met 170. Nu lag er een zware druk op Sulimen. Kon hij zijn favorietenstatus waarmaken? Voor hij ging werpen, werd hij door Lenard nog even uit zijn concentratie getrokken: mind games van het zuiverste water! Maar het werkte want Sulimens tweede set van 3 pijlen leverde slechts 6 punten op. Daarmee waren zijn kansen zo goed als verkeken en toen ook de laatste 3 pijlen niet in de gewenste triples belandden, was het pleit beslecht. Lenard (die van zijn dochters niet had mogen winnen) won het toernooi na 5 jaar opnieuw en kreeg van zijn tegenstanders sportief de hand toegestoken.

Onder het genot van een drankje werden de voornemens voor volgend jaar gemaakt: meer oefenen! En snel ook, want dinsdag 28 januari beginnen we weer aan de nieuwe serie. Tot dan!

Naam Ronde 1 Ronde 2 Finale Rang
Jan Wouter Kok 118 125 141 2
Joost Hoogerbrugge 100 6
Maarten Streef 200 95 5
Collin Bosschieter 75 7
Sulimen Ifrandi 156 227 79 3
Lenard Broere 117 115 170 1
Herman Schippers 108 99 4

Bekijk HIER de foto’s!

Geplaatst in Algemeen, Ontspanningscommissie.