Arthur Visser Scheidsrechter van Verdienste

Toen Arthur mij influisterde dat hij iemand van de KNVB op bezoek zou krijgen om hem een onderscheiding te geven, heb ik meteen hemel en aarde bewogen om ervoor te zorgen dat dat niet zou gebeuren. Want wat is daar nou leuk aan? Ja, natuurlijk, de coronamaatregelen staan geen grote groep in een zaaltje toe. Maar thuis, alleen? Dat is toch ook maar een saaie, kale bedoening. Dus de telefoon gepakt. En na wat vijven en zessen was de betreffende KNVB-ambassadeur bereid om Arthur bij ons op de clubavond te huldigen. Tussen zijn trainingsmaatjes, zodat de herinnering niet alleen hem zou bijblijven.

Daar stond iedereen dan op dinsdag 1 juni op de afgesproken tijd van 19.45 uur. Zelfs Joop Kok was even een kijkje komen nemen! Maar waar was KNVB-ambassadeur Kees Wenneker? Weer de telefoon gepakt. Hij stond bij de andere SV Gouda. Ja, die bordjes op het Groenhovenpark, daar moeten we nog wat aan doen. Uiteindelijk kon hij dan Arthur huldigen. Even werd zijn doopceel gelicht door Kees. Liefst 40 jaar scheidsrechter, op het veld en ook een tijdje in de zaal, Hagenees en ADO-fan en dan nu in Gouda. Kees liet Arthur lekker praten en Arthur zat op zijn praatstoel. Tot slot kreeg hij van Kees een fraaie oorkonde: Scheidsrechter van Verdienste. Een van de hoogste onderscheidingen van de KNVB voor scheidsrechters, volgens Kees. Van het bestuur kreeg Arthur nog een fraai boeket en van de keurig op 1,5 m staande groep een applaus. Namens Waddinxveense omroep RTW nam Theo Klomp alles op. De link naar de reportage volgt binnenkort.

 

Ja, en toen was Arthur weer gewoon onderdeel van de groep. En die ging trainen. Ik – nog steeds niet trainend – praatte nog even na met Kees,  Theo en Rob Imandt. Genietend van de heerlijke avondlucht en de zoete geur van rijpe ananassen. Arthur, hopelijk zul je deze avond niet snel vergeten.

Bekijk hier de film die is gemaakt van deze avond (met excuses voor de windruis!).

De secretaris

Geplaatst in Van de redactie.