Een update (21 juni 2020)

Best lid, beste donateur,

Vandaag, 21 juni, is de dag met de meeste uren zonlicht en de kortste nacht. En omdat het mooi weer was, ben ik nog lekker even een rondje gaan fietsen. Mijn vaste corona-activiteit: elke avond een uurtje wandelen of fietsen. Je moet toch wat om in beweging te blijven.

Onze trainingsgroep is intussen alweer een week of vier in beweging. Het enthousiasme spat ervan af en we kunnen dan ook bogen op een mooie opkomst. Het was even zoeken, maar men is nu wel gewend aan de regels van het protocol. Sterker nog, de gemoedelijkheid schiet er al een beetje in en voor sommigen is die 1,5 meter moeilijk aan te houden. Als bestuur blijven we er echter op hameren: het virus is de wereld nog niet uit en het is zaak dat we ons met z’n allen aan het protocol houden. Daarom: Houd te allen tijde 1,5 m afstand, ook voor en na de training. Ontsmet voor en na de training je handen met de aanwezige middelen (met dank ook aan Alan) en bij gebruik van het toilet dient men na afloop de bril, de knoppen en de deurklink met de doekjes schoon te maken. Ten slotte kunnen we alleen samen het virus verslaan.

De kleedkamers en douches mogen nog niet worden gebruikt. Kom dus in je trainingskleren naar het veld en zorg dat je na afloop een handdoek of een extra jasje hebt om niet te snel af te koelen. Ook de kantine blijft gesloten. Het bestuur zorgt voor wat te drinken na afloop. Het bestuur wacht ook de berichtgeving van de overheid af over de opening van de kantine en eventueel de kleedkamers/douches. Zodra hierover meer bekend is, en na overleg met Gemini, zullen we jullie meer laten weten.

Promoties!

Voor zover ons bekend, hebben drie van onze leden goed nieuws ontvangen van de KNVB. Leon Boers, Rick de Bruijn en Maarten Streef mogen volgend seizoen een treetje hoger fluiten. Heren, gefeliciteerd! Laat de bond zien dat jullie uitverkiezing terecht is geweest. Ben je niet gepromoveerd? Houd je dan vast aan het idee dat dit een uitzonderlijk jaar is. Kom lekker trainen, bereid je goed voor op het nieuwe seizoen en ga er het komende jaar voor! Dan kan de KNVB ook niet meer om jou heen. Ben (of ken) je iemand van onze vereniging die ook is gepromoveerd maar niet hier genoemd? Licht mij dan even in, dan zorg ik dat zijn/haar naam op de site komt. Bij voorbaat dank!

Spelregels

Het aantal spelregelwijzigingen is voor het komende jaar lager dan afgelopen seizoen. Toch is het belangrijk dat je ervan op de hoogte bent. Het document met alle wijzigingen staat al een tijdje op onze site (klik hier). Maar ook de KNVB heeft er iets aan gedaan. Topscheidsrechters Clay Ruperti (ons welbekend) en Jeroen Manschot hebben samen een webinar verzorgd, dat zeer helder de belangrijkste veranderingen uitlegt. Dit webinar kun je hier terugzien. Onze eigen Technische Commissie zal ook nog voorlichting verzorgen. Daarover later meer.

Tot slot

De Ontspanningscommissie is nog steeds van plan een barbecue te organiseren. Mogelijk wordt het nu in de nazomer. Blijf de berichten in de gaten houden! Helemaal tot slot hoop ik dat iedereen nog steeds gezond en wel is. Gaat het met jouzelf niet zo goed of ken je een lid met wie het wat minder gaat, laat het me weten. We zijn er in deze vereniging immers voor elkaar. Stay safe!

Namens het bestuur,
Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken

Geplaatst in Algemeen, Bestuursmededelingen.