Gouda ontwaakt uit winterslaap

Best lid, beste donateur,

De coronapandemie is nog niet aan z’n eind of er volgt alweer een nieuwe crisis die Europa en de wereld in de ban houdt. Net nu we weer aan een “normaal” vervolg van de voetbalcompetitie en ons eigen verenigingsjaar dachten te kunnen beginnen. Het bestuur wil toch graag alles weer op de rit krijgen en is druk doende de activiteiten weer op te starten, nu het in ieder geval qua COVID-19 mag. Hieronder een vooruitblik op de komende tijd.

ALV

Normaal zou rond deze tijd de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) bij jullie op de mat vallen. Na ampel beraad heeft het bestuur echter besloten dat de tijd sinds de vorige ALV (eind september) te kort is om een zinvolle vergadering te voeren. Er is sindsdien weinig gebeurd dat een ALV rechtvaardigt. Daarom is besloten de ALV naar maandag 6 juni te verschuiven. Dat is 9 maanden na de vorige en ook de volgende ALV is dan weer 9 maanden verder. Dit vindt het bestuur een betere verdeling over de tijd, ook om de eigen zaken weer goed in het gareel te krijgen.

Spelregels

Het afgelopen jaar heeft de Technische Commissie, ondanks de weinige mogelijkheden om samen te komen, toch regelmatig spelregelvragen verspreid. En omdat het een competitie is, moet er een finale komen. Welnu, die vindt plaats op dinsdag 8 maart, gewoon bij Gemini, na de training. De finalisten zullen aan een barrage van vragen worden blootgesteld, en hopelijk krijg ik een waardig opvolger als winnaar. Komt allen kijken!

Spreker

Ook is er een spreker gevonden. Op dinsdag 24 mei zal scheidsrechter Lucas Verweij ons bezoeken. Lucas, die in Duitsland fluit, heeft eind vorig jaar een boek geschreven met daarin zijn bespiegelingen als scheidsrechter: Beslissen in een seconde. Het heeft de nodige aandacht in de media gehad. Hij komt naar Gouda om mee te trainen en daarna zijn verhaal te doen. Natuurlijk zal het mogelijk zijn om een exemplaar van het boek te bemachtigen en te laten signeren!

Ontspanning

De Ontspanningscommissie wil ook weer de nodige activiteiten ondernemen. Er zijn plannen om het darten weer op te starten, een avond met lekker eten en een pubquiz, een barbecue in juni en ook aan de tweede helft van het jaar wordt al gedacht. Blijf de site en jullie mailbox in de gaten houden!

Nog even alles op een rijtje:

dinsdag 8 maart Finale spelregelcompetitie
dinsdag 24 mei Spreker: Lucas Verweij
maandag 6 juni ALV

 

Tot slot

De trainingsavonden zijn weer begonnen en langzaamaan weten mensen weer de weg naar het Groenhovenpark te vinden. We vinden het fijn dat er leden komen trainen en na afloop blijven om iets te drinken en samen naar een wedstrijd op TV te kijken of aan spelregels te doen. Leden die niet (meer) actief zijn als scheidsrechter, zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen en gezellig met (oud-)collega’s te kletsen. En ken je een verenigingsscheidsrechter die wel eens een kijkje bij ons zou willen nemen: nodig hem/haar gerust uit! Onze deur staat altijd open.

Tot gauw!

Geplaatst in Bestuursmededelingen, Van de secretaris.