Vlag van de COVS

Nieuws uit het landelijk

Ook landelijk staat de nieuwstrein niet stil.

Mulier-rapport

Zo is afgelopen zomer het rapport van het Mulier Instituut verschenen. Dit rapport is de neerslag van een onderzoek dat onder voetbalofficials is gehouden naar discriminatie op het voetbalveld. Geen heel verrassende uitkomsten, maar wel met aanbevelingen die ook wij, als (assistent-)scheidsrechter, begeleider, rapporteur of wat dan ook, ter harte moeten nemen. Velen van jullie hebben dit rapport al thuis ontvangen. Voor degenen die het niet zo hebben gekregen, is onder deze link het rapport te lezen.

Overleg COVS-KNVB

Elders op de site een verslag van de Commissie Blauwdruk, die de transformatie naar een moderne landelijke organisatie vorm wil geven. Daarnaast is er het nodige gaande op landelijk gebied. De KNVB beseft dat de scheidsrechtersverenigingen nodig zijn om de plannen die het heeft op het gebied van de arbitrage, goed te laten lopen. Het landelijke bestuur van de COVS heeft hierover gesprekken met de KNVB, en daarvan vinden jullie hier een verslag.

Rondje langs de velden

In september gaan alle scheidsrechtersverenigingen in West 2 weer met de landelijke organisatie in conclaaf, in het zgn. “Rondje langs de velden”. Hierin bespreken de verenigingen met het landelijke bestuur zaken die onder hun leden leven, en hoort men aan wat het landelijke bestuur van plan is te gaan doen. Natuurlijk zal een afvaardiging van ons bestuur hierbij aanwezig zijn. Als jullie ideeën hebben om op deze avond naar voren te brengen, laat het ons weten.

Als jullie willen reageren of iets willen inbrengen, aarzel vooral niet om het de secretaris te laten weten.

Geplaatst in Van de secretaris.