Overlijden Frank Schouten

Vandaag zijn wij, via ons lid en zijn goede vriend Jan Vermeij, in kennis gesteld van het overlijden van Frank Schouten tijdens een vakantie in zijn geliefde Frankrijk.

Frank was eind jaren 60 en in de jaren 70 eerst bestuurslid en later tussen 1975 en 1977 voorzitter van onze vereniging. Als zodanig was hij een van de jongste voorzitters die we hebben gekend. Later is hij enigszins uit beeld geraakt, maar hij had gelukkig vele vrienden gemaakt binnen onze club, die dat zijn gebleven, ook nadat hij als lid bij ons stopte.

Franks maatschappelijke betrokkenheid blijkt wel uit de vele taken en lidmaatschappen die hij vervulde in en om Gouda. Zo heeft hij onder meer ervoor gezorgd dat tennisvereniging TIOD/Ad Astra een tennishal kreeg. Hij was ruim 40 jaar bestuurslid van Zorgpartners in Gouda. Maar zijn grote liefde was toch wel het Rode Kruis. Voor die liefdadige instelling heeft hij veel betekend. Een bekend gezicht was als hij persoonlijk de mensen begroette als die aan de Veerstal in Gouda aan boord van de “Henri Dunant” gingen voor een fraaie rivierreis.

Voor al zijn maatschappelijke betrokkenheid is Frank een aantal jaar geleden dan ook onderscheidden met de Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau.

Wij willen Frank gedenken als oud-voorzitter en oud-lid van onze vereniging. Voor de leden die hem persoonlijk hebben gekend, is hierbij de rouwkaart afgebeeld, waarop de details omtrent de uitvaart staan vermeld.

Moge hij rusten in vrede.

Geplaatst in Bestuursmededelingen, Van de secretaris.