Promoties & degradaties 2018/2019

Zoals gebruikelijk worden elk jaar rond deze tijd de lijsten rondgestuurd waarmee bekend wordt gemaakt welke scheidsrechters een stapje omhoog doen of juist een stapje terug. Evenzeer gebruikelijk is de kritiek op de rapportage en op het vermeende voortrekbeleid van de KNVB. Ik ga al lang mee in dit wereldje en ook uit de geschiedenis van de arbitrage blijkt: dit is van alledag. Laten we er eens een nieuw gebruik van maken om dat gedoe achterwege te laten en ons te beperken tot zelfreflectie. Dat leren we per slot van rekening op de cursus.

Maar goed, op naar de lijsten. Welgemeende felicitaties gaan uit naar onze penningmeester, Robby Hornes, die op de zaterdag is gepromoveerd naar groep F. De cijfers zijn voor hem dit seizoen dus gunstig uitgevallen. Op de zondag hebben we ook een promovendus en wel Jesse Verduijn, die volgend seizoen in groep D mag acteren. Verder kan onze vereniging helaas geen promoties bijschrijven, of we moeten Nadal Jongeneel bij de jeugd noemen, maar die is helaas net lid af.

Gelukkig zijn er heel weinig leden gedegradeerd, maar voor hen die dit lot ten deel is gevallen: kop op! Volgend seizoen weer gewoon je best doen en plezier blijven houden in onze mooie hobby. Verder wil ik iedereen op het hart drukken, ook mensen die geen lid zijn: Kom op de dinsdagavond naar onze training en clubavond! De beste gelegenheid om niet alleen je conditie te verbeteren, maar ook je spelregelkennis. Verder is het contact met je collega’s van harte aan te bevelen, en hebben we regelmatig – zeker komend seizoen – spelregelavonden en sprekers. Daar kun je alleen maar van leren. Tot slot: in september houdt de KNVB weer drie themabijeenkomsten op onze accommodatie (data nog niet bekend). Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat ook deze avonden eigenlijk verplichte kost zijn. Dus schrijf je in en kom naar het Groenhovenpark!

Ben van Maaren

Geplaatst in Algemeen.