Verslag en foto’s van de jaarafsluiting

Het heerlijk avondje kwam vroeg

Thanksgiving, de intocht van de Sint, Black Friday. Dat zijn toch wel de hoogtepunten van november. Voeg daar vanaf dit jaar maar de jaarafsluiter van de Goudse scheidsrechters aan toe.
De Ontspanningscommissie heeft, zo blijkt, een goede slag geslagen met het vooruit halen van de jaarafsluiter. Meer dan 40 aanmeldingen en die kwamen ook bijna allemaal opdagen. Zo veel zelfs dat de organisatie bang was dat het afgeleverde buffet te weinig zou zijn voor alle gasten. Snel bezochten Herman en Robby nog even de plaatselijke Chinees om wat extra mihoen, bami en saté in de eveneens snel geregelde rechauds (dank, John!) aan te kunnen bieden. Zo konden de aanwezigen, een mooie mix van jong, oud, man, vrouw, op tijd aansluiten om de borden vol te scheppen. Ook fijn om te zien dat de sfeer er al snel in zat. Er was een tafel met ongeveer 250 jaar lidmaatschap: fam. van Rooijen, van der Want, van den Berg, Jong en Eel en Willemse. En die vonden elkaar alsof ze dat elke dag doen.
Aan de andere tafels vloeide het spraakwater ook rijkelijk. Gelukkig werd dat aangevuld met gerstenat en andere natjes, zodat de droogjes van het goedgevulde buffet goed de maag in gleden. De nieuwelingen in de groep waren snel op hun gemak en al gauw was het alsof ze er al jaren bij hoorden. Sterker nog, omwille van twee van hen werd het programma omgegooid!

Nadat de door Assurantiekantoor Hornes gesponsorde ijsjes waren verorberd, zou nl. eigenlijk de pubquiz (en nee, die gaat niet over jonge hondjes) plaatsvinden en daarna de trekking van de loterij. Maar Alan en zijn vrouw moesten nog naar een verjaardag, dus eerst maar de loterij. Ze hadden immers al lootjes. De loting verliep trouwens hilarisch. Eerst gingen alle prijzen naar één tafel, waar de vrouw van spreekstalmeester Verhoef zat. Dus de opmerkingen over vriendjespolitiek waren niet van de lucht. Daarna vielen er opeens 5 prijzen op de loten van de secretaris, die bezig was de pubquiz op te stellen. Dus vier van die vijf heeft hij niet eens gehoord en die werden dus maar doorgedraaid. En degenen voor wie de loterij werd vervroegd? Die wonnen dus niks, tot werkelijk het laatste papiertje uit de ton kwam. Zo gingen ze toch niet met lege handen terug naar Stolwijk.

En toen dus de quiz. De penningmeester en de secretaris hadden de zaal in teams van 3 (soms 4) personen verdeeld en lepelden 30 vragen op, over het nieuws, sport, geografie en nog veel meer, zoals vijf muziekvragen met geluid! In een goed tempo en met soms schalkse opmerkingen en hints hield de secretaris de zaal bij de les. Na de puntentelling bleek het team “De beste” ook daadwerkelijk het beste met 19 van de 30 mogelijke punten. Joost, Arthur en Rob kregen ieder een cadeaubon van de bloemist. Bekijk hier de volledige uitslag van de pubquiz!

Een heerlijk avondje was zo ten einde gekomen. De voorzitter sprak nog zijn dank uit voor de hulp van Jan en Cor van Gemini en wenste hij iedereen een goede reis huiswaarts. Met goede herinneringen werd die reis aanvaard.

Bekijk hier de foto’s!

Geplaatst in Algemeen, Ontspanningscommissie.