Voorzitter in coronatijd

In plaats van een update door de secretaris, is er deze keer een praatje van onze voorzitter. Lenard heeft het over de spelregelfinale, het belang van de mooie dingen in het leven zien, en hij heeft belangrijk nieuws over de ALV.

VOORZITTER IN CORONATIJD

Als voorzitter van de Goudse Scheidsrechtersvereniging wil ik toch weer iets van me laten horen.

Hoewel wij als bestuur natuurlijk de vereniging draaiende zullen houden, missen we toch allemaal de trainingsavond en nog meer de sociale contacten na de training. Zelf houd ik de conditie een beetje bij door te trainen op de velden van vv. SPIRIT, maar zonder doel en zonder de aansporingen van de trainers blijft het toch heel lastig.

Ik hoop dat onze leden het Covid-virus buiten de deur hebben kunnen houden, maar zoals bij velen is het toch vooral de angst om ermee besmet te raken. Nu hebben sommige besmette personen nauwelijks last, maar ik weet ook van mensen die er behoorlijk ziek van zijn. Nu ook de avondklok nog zijn intrede heeft gedaan, is onze bewegingsvrijheid nog meer ingeperkt.

Kijkende naar de toekomst zullen wij het als vereniging wel overleven, wij hebben immers aardig wat vet op de botten.  Maar als de activiteiten stilvallen, is het ook voor ons als bestuur moeilijk.  Wij hebben in december een digitale bijeenkomst georganiseerd, maar hier was de opkomst aan de magere kant. Deze week zullen we de finale voor de spelregelwedstrijd van het afgelopen jaar in digitale vorm gaan houden. Hiervoor zijn de deelnemers al uitgenodigd, maar wellicht kunnen ook de andere leden inloggen op het platform om zo aanwezig te zijn.

Jaarvergadering

Wij hebben als bestuur inmiddels besloten om de jaarvergadering in ieder geval al uit te stellen tot 7 juni 2021. Wij gaan ervan uit dat er dan al meer mogelijkheden zijn om bij elkaar te komen. Hou deze datum in ieder geval vrij in uw agenda.

De lockdown en de avondklok zullen in ieder geval nog 2 weken voortduren. Daarna hoop ik dat we weer wat meer vrijheid zullen krijgen en dat we dan toch weer iets kunnen gaan ondernemen zoals trainingen en wellicht begin maart de eerste oefenwedstrijden. Wanneer dit weer mogelijk, is zullen wij u daarover natuurlijk informeren.

Toekomst

Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook kan niemand bewijzen dat een negatieve kijk op de wereld realistischer is dan een positieve. Als ik dan toch zelf kan kiezen voor de wereld waarin ik wil leven, kies ik liever voor die van hoop en vertrouwen in het goede en het mooie. Het maakt dat ik me er ook meer van bewust ben dat er heel veel moois op de wereld te vinden is (zie National Geographic). Ondanks alle ellende, verdriet, pijn en onbegrip. Hoe meer ik me op het goede richt, hoe meer ik ervan zie, hoe vaker ik momenten van geluk ervaar.

Hopende snel weer met elkaar te kunnen spreken, wens ik eenieder veel wijsheid en vooral een goede gezondheid.

Lenard Broere

Voorzitter Scheidsrechtersvereniging Gouda en Omstreken

Geplaatst in Van de voorzitter.

Eén reactie

  1. Hallo Lenard,

    Wat een mooi stuk dat je geschreven heb over verleden en toekomst met zeker de blik naar voren gericht en blijven hopen op betere tijden. Hopelijk blijft een ieder gezond en gaan de trainingen weer gauw van start en kan ik weer eens langs gaan. Het gaat jullie allemaal goed met de club.

    Jan Pieters (oud lid)

Reacties zijn gesloten.